09-11-2019 12:45 PM
Smart Swich na maku pokazał mi właśnie aktualizację telefonu - ale czy rzeczywiście jest to najnowsze oprogramowanie? Uczestniczę w programie beta, na telefonie mam Wersję systemu Android 10 z Wersją modemu G973FXXU3ZSK3. Smart Switch widzi to tak:
Bieżąca wersja PDA: SK3 / CSC: SK3 / PHONE: SK3(XEO)
Najnowsza wersja PDA: SII / CSC: SIE / PHONE: SIE(XEO)
Rozmiar: 4634 MB.
Oprogramowanie instalowane przez Smart Switch miało by mi wymazać dane i zainstalować Android Pie, wg opisu. Załączam zrzuty.
Co myślicie, błąd opisu? Aktualizować?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
09-11-2019 02:49 PM
@markowymarek a gdybyś przeczytał uwagi podczas przystępowania do testów, to już byś wiedział, że bętę aktualizujemu wyłacznie via OTA/FOTA.
Smart Switch w czasie beta testów służy tylko i wyłącznie do powrotu do oficjalne wersji systemu, czyłi własnie Pie.
I o tym właśnie są informację w zaprezentowanych screenach.
09-11-2019 03:07 PM
09-11-2019 03:23 PM
@markowymarek a pamiętanie przez innych takich podstawowych rzeczy, żeby móc tobie wyjaśnić/przypomnieć, jest na miejscu?
Kontynuując temat portalu o którym wspomniałeś, to gdybyś włożył choć niewiele trudu i zapoznał się tematami na betaforum, sam znalazłbyś odpowiedzieć.
09-11-2019 03:31 PM
09-11-2019 05:03 PM
@markowymarek, rozumiem, że temat został już wyjaśniony. Jeżeli chcesz wrócić do stabilnej wersji oprogramowania (Android Pie) to pamiętaj żeby przed skorzystaniem z aplikacji Smart Switch wypisać się z programu beta w aplikacji Samsung Members.
12-11-2019 09:39 AM
Cześć @markowymarek,
Widzę, że pozostali panowie wyjaśnili już twoje wątpliwości. Jeśli chodzi o aktualizację Programu Beta, to wyszła ona w zeszłym tygodniu i powinna być widoczna po wejściu w Ustawienia > Aktualizacja oprogramowania.