Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypalanie się ekranu - S8+

(Temat utworzony: 20-05-2018 03:34 PM)
12982 Wyświetlenia
Kubby
Student
Opcje

Witam. Ostatnio zakupiłem telefon Galaxy S8+ i chciałbym się dowiedzieć co robić by ekran po miesiącu się nie wypalił. Jak to jest z tym, wypala się po krótkim czasie czy nie?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Damian K
Hotshot
Opcje

@Kubby nic złego nie powinno się stać w takim przypadku. Również intensywne testy pod kątem multimediów nie powodowały w moim przypadku powidoków. Jasność ekranu ma tu spore znaczenie - ja polecam korzystanie z automatycznej jasności. 

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Kubby

Generalnie wystarczy normalnie użytkować telefon. Unikaj tylko wyświetlania statycznych elementów przez długi czas przy maksymalnej jasności.

LeszekJ
Voyager
Opcje

Podpowiedź: telefon nie nadaje się na urządzenie nawigacyjno-rejestrujące używane w czasie dnia.

Kubby
Student
Opcje

Rzadko kiedy używam maksymalnej jasności, prawie wcale. Czyli np. jak przez długi czas będę przeglądał facebooka, oglądał youtuba albo coś podobnego to może się wypalić ten pasek górny z ikonami?

0 Like
Rozwiązanie
Damian K
Hotshot
Opcje

@Kubby nic złego nie powinno się stać w takim przypadku. Również intensywne testy pod kątem multimediów nie powodowały w moim przypadku powidoków. Jasność ekranu ma tu spore znaczenie - ja polecam korzystanie z automatycznej jasności. 

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
enemis
Journeyman
Opcje

Spokojnie, nie popadajmy w paranoje :smiling-face: Ekrany nie wypala się bez powodu. Czasem użytkownicy z roztargnienia zostawiają telefon z włączoną aplikacją, która wyświetla statyczny obraz z maksymalną jasnością. Np. po trasie telefon zostaje w samochodzie na uchwycie z włączoną nawigacją która "stoi w miejscu", nie pozwalając, aby ekran został wygaszony. Tego typu sytuacji należy unikać i wszystko będzie OK. Warto zwrócić uwagę na to, że niektóre aplikacje mogą wymusić maksymalne podświetlenie i wyłączyć automatyczne wygaszenie. Od wielu lat bardzo intensywnie używam telefonów z Amoledem, przewinęło się ich kilka i jeszcze żaden ekran się nie wypalił.

FisherDarek
Student
Opcje

Witam , wczoraj zakupiłem telefon Samsung S8 używałem go całe 30 minut w czym odpaliłem nawigacje na ok 1 minut . Po tym jakże długim czasie użytkowania telefonu , ekran się wypalił ... W wtorek telefon wysyłam do serwisu i poczekam co takiego zawiniło ...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@FisherDarek no to grubo... :smiling-face::smiling-face::smiling-face:

Ale w przypadku nowego telefonu i po 30 minutach użytkowania...???

Prędzej uwierzę w świstaki zawijające w te sreberka, niż w twoją historię. :face-with-tears-of-joy::face-with-tears-of-joy::face-with-tears-of-joy:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
FisherDarek
Student
Opcje

IMG_20181112_140015.jpg

Zdjecie swistaka poprosxe

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@FisherDarekCzy na pewno zakupiłeś nowy telefon zaplombowanym pudełku ?  A może drugiej ręki ?

0 Like