Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyświetlanie przychodzących SMS

(Temat utworzony: 04-01-2019 10:47 PM)
53089 Wyświetlenia
fcraptor
Explorer
Opcje

Hej, po resecie urządzenia zmienił mi się sposób wyświetlania przychodzących sms. Wcześniej gdy przychodził sms to wyświetlał się w górnej części ekranu (na całej szerokości) , a po kliknięciu mogłem wybrać 1 z 3 opcji (przeczytane, odpowiedź  zamknij) . Aktualnie wyskakuje tylko niewielka ikonka sms a później rozwija się z danymi nadawcy i częścią wiadomości. Wiem że gdzieś to można znienic tylko nie mogę znaleźć, proszę o wsparcie. 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@fcraptor

Ustawienia --> Wyświetlacz --> Ekran krawędziowy --> Podświetlenie krawędziowe --> Zarządzaj powiadomieniami --> Odznaczasz aplikację "Wiadomości".

Drugie rozwiązanie:
Rozwijasz górną belkę --> Wyłączasz ikonę "Podświetlenie krawędziowe"

Od tej pory przychodzące SMS-y powinny pokazywać się po staremu.

Daj znać, czy pomogło.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

17 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@fcraptor jakie urządzenie, na jakiej  wersji sytemu?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
fcraptor
Explorer
Opcje

Urządzenie Galaxy Note 8 ,system Oreo 8.0, Rom n950fxxs5crk4 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@fcraptor wejdź w ustawienia ekranu blokady, następnie powiadomienia i zakladka styl widoku. Wybierz jak mają być wyswietale powiadomienia.

Daj znać czy pomogło, bo to ścieżka do ustawiań na S9 i androidzie Pie. Ale powinno być podobnie. Może nie być stylu widoku tylko bezpośrednio ustawiania w pierwszym oknie.

A na przyszłość pisz proszę w dziale urz. Moblilnych, bo ten dotyczy N9.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
fcraptor
Explorer
Opcje

Nie zauważyłem takiego działu, następnym razem będę tam pisać. Teraz już nie będę zakładać nowego  myślę że warto tu dokończyć dla potomnych. Niestety nie ma żadnej z tych opcji w miejscu gdzie podałeś. Troche Cię naprowadze ponieważ mogłeś źle zrozumieć, Nie chodzi mi o powiadomienia na ekranie blokady, chodzi mi o powiadomienia podczas używania telefonu. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@fcraptor, szukałem tego typu ustawień, ale nie znalazłem. To nie znaczy, że ich nie ma :winking-face: Być może korzystałeś z innej aplikacji do obsługi wiadomości SMS?

0 Like
fcraptor
Explorer
Opcje

20190105_115507.jpg

Tutaj foto jak wyskakuje, wcześniej było inaczej. Nigdy nie korzystałem z innej aplikacji jak systemowa do sms. Wiem że gdzieś to zmienialem tylko po roku czasu nie pamiętam.

0 Like
fcraptor
Explorer
Opcje
Dobra, to nie jest kwestia aplikacji sms, teraz robiłem testy z WhatsApp i jest to samo, tylko że na pasku jest ikona WhatsApp. To musi być jakieś ogólne ustawienie dla powiadomień.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@fcraptor, a przypadkiem nie chodzi o opcje, które pojawiają się na powiadomieniu po rozwinięciu górnej belki?

Odpowiedz-SMS.jpg

0 Like
fcraptor
Explorer
Opcje
Wsasnie nie, coś takiego jak masz tylko bez rozwijania górnej belki.
0 Like