Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Win 10] Nie można zainstalować programu Samsung Kies

(Temat utworzony: 24-07-2017 08:38 PM)
11835 Wyświetlenia
gordom
Journeyman
Opcje

Witam serdecznie wszystkich.

Mam od niedawna nowy komputer z systemem Windows 10 64bit. Chciałem zrobić back-up telefonu. W tym celu pobrałem program Samsung Kies. Niestety nie mogę go zainstalować. Podczas próby uruchomienia instalatora pojawia się komunikat o następującej treści:

"Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niepoprawna. Więcej szczegółów można znaleźć w dzienniku zdarzeń aplikacji lub przy użyciu narzędzia wiersza polecenia sxtrace.exe"

Czy ktoś ma pomysł, jak ten problem rozwiązać? Szukałem w internecie ale nic dotąd nie znalazłem.

Pozdrawiam,

gordom

0 Like
5 Odpowiedzi
KonradN
Voyager
Opcje
Witaj @gordom. Opisany problem nie wynika z problemów z naszą aplikacją, tylko z Twoim komputerem. Tutaj znajdziesz rozwiązanie:
https://answers.microsoft.com/pl-pl/windows/forum/windows_7-windows_install/nie-mo%C5%BCna-uruchomi%...

Odnosi się do windowsa 7, jednak sprawdzi się też w twoim przypadku.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
kozbus
Pathfinder
Opcje
Z doświadczenia muszę powiedzieć, że Smart Switch jest o niebo lepszy.
gordom
Journeyman
Opcje

Dzięki wszystkim. Już zainstalowałem Smart Switcha. Wystąpił ten sam problem co z Kiesem, ale jak poczytałem o SideBySide i błędzie 9.0.21022.8 zainstalowałem odpowiednie pakiety Microsoft Visual C++. Teraz wszystko hula :).
Pozdr.

KonradN
Voyager
Opcje

Jeżeli moja odpowiedź pomogła Ci rozwiązać problem, oznacz ją jako rozwiązanie problemu :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
DarekQ8
First Poster
Opcje

Miałem ten sam problem zarówno w win10 jak i win 7 . Nie pomagały deinstalacje  C++,  przywracania systemu nawet nie próbowałem. Na próbę pobrałem starszą wersję KIES i... zainstalowała się bez problemów a po uruchomieniu jej sama zaproponowała aktualizację do najnowszej wersji i tak mam teraz najnowszą wersję KIES drogą okrężną.

Tak więc niekoniecznie musi to być problem z komputerem.

Pozdrawiam.