Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Układ ekranu i ikon po aktualizacji UI

(Temat utworzony: 27-06-2025 06:46 PM)
335 Wyświetlenia
kivinen12
Apprentice
Opcje
Już wiem, że po aktualizacji UI nie da się usunąć widgetu z wyszukiwaniem. Ale czy da się coś zrobić z tym pustym polem nad paskiem "wyszukaj" - spokojnie zmieściłyby tam kolejne ikony aplikacji - ale ustawienia nie przewidują więcej rzędów. W efekcie 1/4 ekranu jest u mjie bezużyteczna. Czy komuś udało się zagospodarować to.puste pole nad "wyszukaj"?
17 Odpowiedzi
kivinen12
Apprentice
Opcje
Tego faktycznie nie robiłam - niestety, nie pomogło. Zauważyłam jedną rzecz - na screenie pokazuję moment przeciągania skrótu. Normalnie w trakcie przeciągania wokół ikon pojawiają się 4 kropki, które jakby oznaczają miejsca, w które można upuścić daną ikonkę. W tym pustym polu na dole takich kropek nie ma, gdy przeciągam - czyli w sumie jest logiczne, że nic się tam nie zatrzymuje, jakby to nie było miejscem, gdzie jest przestrzeń dla "zacumowania". Niestety nie pamiętam jak to wyglądało przed aktualizacją, czy te kropki były też na dole w ostatnim rzędzie. Teraz ich nie ma. 1751057977756.jpg
0 Like
Zonniak
Maestro
Opcje
To patrzymy na inne miejsca. W miejscach zaznaczonych przez Ciebie nie można upuścić aplikacji. Miejsce gdzie można pozostawić aplikację jest zaznaczone kwadracikiem.1751089376446.jpg
0 Like
kivinen12
Apprentice
Opcje
Ok, w zaznaczone nie ma problemu również u mnie, chodzi mi o dolny pasek, który jest nad widgetem "wyszukaj" i jak pisałam wcześniej - powoduje wyłączenie mnóstwa miejsca na ekranie z użytku. Spokojnie zmieściłby się tam dodatkowy rząd ikon. Przed aktualizacją mogłam umieszczać ikony na całym ekranie, teraz tak duże pole mam po prostu wyłączone z użytku.
0 Like
Zonniak
Maestro
Opcje
Nie można usunąć tego paska wyszukiwania ani przenieść. Pozostaje on tam permanentnie. Na samym początku pisałem o tym.
0 Like
kivinen12
Apprentice
Opcje
O tym wiem, chodzi mi po prostu o to, że wygląda na to, że poza samym paskiem jest dodatkowe puste pole, które właściwie niczemu nie służy. Jak pisałam w pierwszym poście, 1/4 ekranu jest teraz u mnie niewykorzystywana - to dużo. Straciłam jeden dodatkowy rząd ikon na rzecz pustego pola, które niczemu nie służy.
0 Like
Zonniak
Maestro
Opcje
Jest taki jeden ale nie będziesz mogła go zagospodarować.
0 Like
kpio50129
Helping Hand
Opcje
Ja tam dałem kolejność alfabetyczną i jest pionowa lista aplikacji. Wg mnie o wiele wygodniejsza.
0 Like
kivinen12
Apprentice
Opcje
Dla mnie niestety nie. Po prostu chciałam się upewnić czy to puste pole musi pozostać puste i z odpowiedzi wynika, że tak.
0 Like