Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

The Janus vulnerability

(Temat utworzony: 08-12-2017 07:47 PM)
601 Wyświetlenia
KrzysztofBryk
Explorer
Opcje

źródło: https://www.guardsquare.com/en/blog/new-android-vulnerability-allows-attackers-modify-apps-without-a...

mając na uwadze że Galaxy S8+ w sofcie POSLKA OPEN jest nadal podatny na KRACK [czyli najnowsze dostępne oprogramowanie zwiera poprawki aktualne 1-5 października >  SMR-OCT-2017] kiedy możemy liczyć na załatanie? :smiling-face:

model: SM-G955F

region: XEO

zagrożenie: WYSOKIE [CVE-2017-13156]

załatane w: SMR-DEC-2017 [według https://security.samsungmobile.com/securityUpdate.smsb]

about.me/krzysztofbryk
0 Like
9 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @KrzysztofBryk

Przypuszczam, że update pojawi się jeszcze w tym roku.

Daj mi trochę czasu, po weekendzie postaram się ustalić nieco bardziej szczegółowe informację. :smileyhappy:

KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Sprawa szybko się wyjaśniła :smiling-face:

potwierdził dzisiaj dostępność aktualizacji na S8+.

0 Like
KrzysztofBryk
Explorer
Opcje

Już nie dochodzę dlaczego pozwalacie na takie zaśmiecanie forum 😂 bo to nie moje forum.

Wspomniana aktualizacja wprowadza latki zapezpieczeń z listopada. KRACK i Janus łatane są w grudniowej.

about.me/krzysztofbryk
0 Like
Michal_P
Voyager
Opcje

@KrzysztofBryk

nie dochodzisz ale jednak o tym wspominasz :smiling-face:

Nie posiadamy na tą chwilę szczegółowych informacji co do terminów dalszych aktualizacji.

Jeżeli posiadasz szersze informację w temacie podziel się z innymi Użytkownikami.

Pozdrawiam

MichałP

0 Like
KrzysztofBryk
Explorer
Opcje
dokładnie, wspominam ale nie dochodzę :winking-face:

co wiem? że w grudniu na testowe aktualizacje nougata poświęciliście oszałamiające dwa buildy.
about.me/krzysztofbryk
0 Like
Michal_P
Voyager
Opcje

@KrzysztofBryk

co wiem? że w grudniu na testowe aktualizacje nougata poświęciliście oszałamiające dwa buildy.

Może napiszesz coś więcej ? W społeczności Użytkownicy wymieniają się informacjami i pomagają sobie wzajemnie.

Rozumiem, że założyłeś ten post w takim celu prawda :smiling-face: ?

MichałP

0 Like
KrzysztofBryk
Explorer
Opcje
wątek założyłem w celu uzyskania odpowiedzi na pytanie zawarte w pierwszej wiadomości. myślę że rzetelna odpowiedź na to pytanie przysłuży się nie tylko mi, ale i całej społeczności.
kontynuując wątek aktualizacji, czy jesteście w stanie objaśnić społeczności na przykładzie regionu XEO jak wygląda cykl wydania aktualizacji dla naszego pięknego kraju?
about.me/krzysztofbryk
0 Like
Michal_P
Voyager
Opcje

@KrzysztofBryk

nie posiadamy tego typu informacji.

MichałP

0 Like
KrzysztofBryk
Explorer
Opcje
trudno, zatem temat do zamknięcia raczej.
about.me/krzysztofbryk
0 Like