Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

T - mobile: "Informujemy, że miał dziś miejsce pożar w naszej lokalizacji w Warszawskim Annopolu"

(Temat utworzony: 31-01-2019 11:26 PM)
537 Wyświetlenia
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy ktoś ma lub miał problemy z działaniem sieci T-mobile czy Play ?

19 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2, wczoraj nie mogłem się dodzwonić do mamy. Oboje jesteśmy w sieci T-Mobile. Czyli część klientów sieci mogło mieć problemy z nawiązywaniem połączeń.

Poniżej zamieszczam oficjalny komunikat wydany przez biuro prasowe T-Mobile.

Szanowni Państwo, Informujemy, że dziś, 31.01.2019 r. w godzinach porannych miał miejsce pożar w naszej lokalizacji w warszawskim Annopolu. Żaden pracownik nie ucierpiał w wyniku zdarzenia. W konsekwencji incydentu obecnie brak możliwości kontaktu z call center T-Mobile, niedostępne są również niektóre systemy firmy. Powyższe mogą skutkować ograniczeniem dostępności usług. T-Mobile podjął niezwłoczne działania w celu minimalizacji utrudnień. Z poważaniem, Biuro Prasowe T-Mobile

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

W Warszawie nie było żadnego problemu z połączeniami czy SMS w sieci T-mobile przez cały dzień mam trzy numery w T-mobile i internet mobilny. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mirudo24 Jedyny poblem jest z wifi calling

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2, mam włączoną tę opcję w ustawieniach, ale tak na prawdę to nie wiem czy telefon kiedykolwiek połączył się przez Wi-Fi. Pojawia się jakaś ikona w momencie korzystania z tego typu połączenia?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mirudo24 Ja wyłączałem wifi calling i nie mam żadnego problem z połaszeniem w sieci 

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@vdsl2, mam włączoną tę opcję w ustawieniach, ale tak na prawdę to nie wiem czy telefon kiedykolwiek połączył się przez Wi-Fi. Pojawia się jakaś ikona w momencie korzystania z tego typu połączenia?

Pojawia się podczas dzwonienia:

Screenshot_20190201-234441_Phone.jpg

oraz w spisie połączeń:

Screenshot_20190201-234752_Phone.jpg

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, dziękuję za zrzuty. W takim razie pomimo włączonej funkcji telefon nigdy nie łączył się za pomocą sieci Wi-Fi. Zastanawiam się nad założeniem nowego wątku z zapytaniem odnośnie funkcji VoWiFi.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24, Zastanawiam się jeszcze czy to nie zależy od sieci komórkowej. Zapomniałem dodać, że mam Orange :face-with-rolling-eyes:

Pamiętasz jak pytałem o ikonę VoLTE1 ? U mnie nigdy się nie pojawia, a w przypadku sieci T-Mobile taka występuje.

https://eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S9-S9/Android-Pie-oficjalnie-na-S9-S9/m-p/867857/highligh...

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kamil40013, T-Mobile posiada usługę VoWiFi, ale musi być spełnionych kilka warunków. Korzystam z karty służbowej więc nie mam dużego pola manewru jeżeli chodzi o włączanie i wyłączanie dodatkowych opcji.

Co do ikonki VoLTE to pamiętam. To potwierdza, że mogą występować różnice w systemie w zależności od tego, z usług jakiego operatora korzystamy.