Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S8 problem z aplikacjami na WiFi

(Temat utworzony: 27-10-2019 11:07 AM)
1031 Wyświetlenia

Też mam ten problem

GoldenRC
Apprentice
Opcje

Witam, mam problem z moim S8 po aktualizacji systemu. 
Telefon był na naprawie ubezpieczeniowej ze Screenity i w serwisie oprócz napraw zrobili aktualizacje do androida 9. Od tego momentu część aplikacji nie działa na wifi. Np. przeglądarka (obojętnie jaka - samsung, chrome - na wszystkim to samo) nie ładuje części strony/obrazków na niej. Niektóre aplikacje w ogóle nie chcą załadować swojej treści na wifi. Na transmisji wszystko śmiga.
--Zrobiłem soft reset/hard reset/wipe cache - bez efektu.
--Wgrałem dwa nowe inne firmware - ani jedno nie zmieniło problemu.
--Na innych wifi (również tych poza domem) problem jest ten sam.
--Na tryb bezpiecznym jest to samo, bez zadnych zainstalowanych aplikacji jest to samo.
Aktualna wersja systemu: G950FXXU5DSH3

Wiecie może co mogę jeszcze zrobić z tym problemem?

Dodam że naprawa odbyła się w jednym z autoryzowanych serwisów na oryginalnych częściach - telefon powinien dalej mieć gwarancję oraz knox jest taki jaki ma być.

0 Like
17 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@GoldenRC  Jaki masz router marka/model ? Jaki jest dostawca internetu ?

0 Like
GoldenRC
Apprentice
Opcje
@vdsl2 - tak jak w poście, na innych wifi - również np hotspotach z telefonów jest to samo więc to raczej nie ma znaczenia. Na innych telefonach w domu śmiga. Router przywracałem również do fabrycznych itd. Przed aktualizacją systemu internet w domu był ten sam
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@GoldenRC  A może coś jest, na rzeczy jak prefiks IPv6 może sprawdzić na komputerze https://test-ipv6.com/

0 Like
GoldenRC
Apprentice
Opcje

@vdsl2 

Capture.PNGadblock wyłączony, antywirus też

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@GoldenRC  U mnie  adblock i antywirus załączony i nie wystąpił żaden błąd jak u ciebie. Jeśli twierdzisz, że problem jest po stronie telefonu czy oprogramowanie to reklamuj naprawę. U mnie na Android 9 śmiga bez problemu.

Przechwytywanie.PNG

0 Like
GoldenRC
Apprentice
Opcje

@vdsl2

na telefonie wynik testu na wifi wygląda identycznie jak u Ciebie. Odziwo ta strona się załadowała

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@GoldenRC  Czy telefon  masz z Plusa ?

0 Like
GoldenRC
Apprentice
Opcje

Nie, zwykła dystrybucja - redcoon

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@GoldenRC  Pokaż, jak to wygląda u ciebie ?

Screenshot_20191027-124058_Settings.jpg

0 Like
Top tags