Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung j5 -jak wyłączyć wskaźnik słuchawki

(Temat utworzony: 20-11-2017 07:51 PM)
5525 Wyświetlenia
Fala
First Poster
Opcje

Witam. W samsungu galaxy J5 2017 pojawiła mi się i cały czas się wyswietla ikona wskaźnika z symbolem słuchawki telefonicznej w kwadraciku (nie jest to symbol słuchawek tylko słuchawka telefonu)Co to jest i jak to wyłączyć? Restartowałem telefon ale nie pomogło

0 Like
13 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A możesz zrobić screena i wrzucić tu, aby można było zobaczyć tę ikonę?
Bo powiem szczerze, nie mam pojęcia o czym napisałeś. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Fala
First Poster
Opcje

Screenshot_20171120-230351.png

0 Like
Fala
First Poster
Opcje

To jest ta pierwsza z lewej przy wskaźniku LTE. Odkąd się pojawiła wyświetlana jest bez przerwy.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A nie jest to wskaźnik, która karta SIM jest w danej chwili obsługiwana w przypadku modelu dual sim? :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Aro17
Voyager
Opcje

Witaj,

a mnie to wygląda tak jakbyś miał cały czas czynne połączenie. Może to wada telefonu, skoro reset nie przynosi rezultatu. Dla telefonów Dual Sim, byłoby widać w pasku symbol/e kart pamięci 1/2

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
No przecież to wygląda na na ikonę SIM (nie kart pamięci bo te nie mają nic wspólnego z połączeniami). Połączenie sygnalizowane jest raczej ikoną samej słuchawki i to w lewej części navibara.

0 Like
Aro17
Voyager
Opcje

Szewcu72,

Chyba, (ale nie jestem pewien) jednak masz rację. Wszystko zależy jeszcze od wersji telefonu (czy Daul Sim) i jaka wersja SW. Tak czy inaczej wg mnie ikonki kart Sim w tego typu telefonach są w postaci 1/2 a nie "słuchawek". "Słuchawka" w tym miejscu  - dziwna rzecz

0 Like
Fala
First Poster
Opcje

Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung.

Korzystając z telefonu typu Dual Sim, otrzymuje Pan informacje o tym że karta ma aktywne połączenia wychodzące i przychodzące, następne dwie ikony odpowiadają za zasięg na jednej i drugiej karcie.

Taką dostałem informacje,wychodzi więc na to ze to ma się wyświetlać i tyle.-Pytanie tylko po co?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Czyli dziadek Szewcu miał rację. :face-with-tears-of-joy:
Od siebie dodam, że fajnie by było, gdyby w przypadku korzystania z jednego SIM-a ikona się nie wyświetlała.