Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy s8 problem z GPS

(Temat utworzony: 10-06-2019 10:22 PM)
7531 Wyświetlenia
Gippax
Student
Opcje

Witam. Nie do końca Jestem w stanie określić od kiedy to się dzieje, ale mam problemy z GPS.  Moją s8 mam od grudnia 2018 więc jest dość nowy telefon. Wszystko działało(GPS). Jednak ostatnio dokładnie w piątek 7.06 br. Po dłuższej przerwie nie korzystania z GPS chciałem skorzystać z Google maps. Jednak aplikacja pomimo uruchomienia sygnału GPS na telefonie nie była w stanie to znaleźć. I nie jest to powód że w złym miejscu byłem gdzie nie ma zasięgu bo próba połączenia trwała 20min bezskutecznie.  Ponownie próbowałem wczoraj tj. 9.06 oraz dziś korzystając z innej aplikacji. Niestety żadna z nich nie może znaleźć sygnału. Z góry dziękuję za odpowiedź 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj @Gippax. Czy próbowałeś wyłączyć i ponownie włączyć telefon? Spróbuj również wyczyścić pamięć podręczną zgodnie ze wskazówkami, które znajdują się w tej wiadomości.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj @Gippax. Czy próbowałeś wyłączyć i ponownie włączyć telefon? Spróbuj również wyczyścić pamięć podręczną zgodnie ze wskazówkami, które znajdują się w tej wiadomości.

Gippax
Student
Opcje

Dziękuję. Restart pomógł :). Temat do zamknięcia 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gippax, świetna informacja! Zachęcam do dalszych odwiedzin forum Samsung Community.

egzekytor82
First Poster
Opcje
Witam podobny problem restart i czyszczenie pamięci podrecznej nie pomogło podejrzewam że to po ostatniej aktualizacji 11.05.2021
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @egzekytor82 

Próbowałeś wykonać Wipe Cache Partition? Jeśli nie to wykonać Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu.
[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@egzekytor82 Usuń dane aplikacji Mapy:

ustawienia - aplikacje - Mapy - domyślna pamięć - wyczyść pamięć i dane. Powtórz czynność dla każdej aplikacji lokalizacyjnej, jeśli korzystasz z innych oraz wyłącz i włącz lokalizację w telefonie.