Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[S8] Telefon po serwisie - Nie działające płatności zbliżeniowe

(Temat utworzony: 23-05-2018 08:04 AM)
3213 Wyświetlenia
TomaszStrag
First Poster
Opcje

Miałem problem z tylnią kamerą - przy zoomie nie łapała ostrości. Zaniosłem go autoryzowanego serwisu, który tego samego dnia naprawił urządzenie. Po powrocie z serwisu na telefonie nie działa możliwość płatności zbliżeniowych. Wyświetla mi się następujący komunikat:

33150498_10204658605303094_8717144286287626240_n.jpgZaniosłem do serwisu, człowiek zrobił wszystko - hard reset, wgrał nowe oprogramowanie - i nic. Probowałem dodać moją kartę do Google Pay oraz aplikacji z mojego banku BZWK. Kontaktowałem się z Bankiem, zrobiłem zgłoszenie na Samsung Members oraz zgłoszenie do Google. Obdzwoniłem większość serwisów autoryzowanych w Polsce. Jestem odsyłany od jednego do drugiego. Serwisant  załamuje ręce i nie wie co zrobić.
Galaxy S8 jest flagowym telefonem, brak możliwości płacenia zbliżeniowo jest dla mnie dużym utrudnieniem i produktu topowego nie mogę w pełni korzystać. I mam wrażenie że z problemem zostałem sam. Proszę o potraktowanie mnie w poważny sposób - dlatego zdecydowałem się na kontakt tutaj.

0 Like
11 Odpowiedzi
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć  !

Kontaktowałem się w Twojej sprawie z osobami odpowiedzialnymi w firmie Samsung. Otrzymałem infromacje, że sprawa jest analizowana. Dział wsparcia technicznego pracuje nad rozwiązaniem tej sytuacji. Warto również poczekać na odpowiedź z Samsung Members, czyli tam gdzie wysłałeś logi systemowe. Wierzę, że niedługim czasie otrzymamy rozwiązanie tej zagadki.

0 Like
koyot
First Poster
Opcje

mam ten sam problem , uzywam IKO PKO BP i używałem tych płatnosci codziennie  nagle zaczął wyskakiwać błąd << błąd połączenia z terminalem>> odinstalowałem apke i aktywowałem od nowa i było ok przez kilka dni i znowu to samo ...  zainstalowałem GPAY i odrazu komunikat że telefon może być zrootowany i płatności nie są możliwe ...  

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@koyot, czy Twój telefon również jest po obsłudze serwisowej? Czy po prostu w pewnym momencie zaczął pojawiać się błąd bez żadnej przyczyny?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@koyot a napisz Ty nam, czy nie masz przypadkiem aktywowanej zakładki "Opcje programisty" a w niej włączonego "Zdjęcie blokady OEM" lub "Odblokowanie OEM"?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
koyot
First Poster
Opcje

@szewcu72 hmm mam faktycznie włączona tą opcję, a do czego ona służy pojęcia nie mam... To może być powód? 

0 Like
koyot
First Poster
Opcje

@mirudo24  mój s8+ już dawno bez gwarancji i bez serwisu, nagle z dnia na dzień tak zaczęło się dziac... 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@koyot to pozostałości po działaniach serwisu i instalacji nowego oprogramowania? Musisz wyłaczyć te dodatkowe opcje, ale pamietaj, może się to wiązać z przywróceniem telefonu do ustawień fabrycznych.

Zrób kopię swoich danych (używając np. Smart Switcha) i działaj.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
koyot
First Poster
Opcje

Szewcu, ale on nie był w serwisie a zaczął tak szaleć nagle... Wcześniej non stop płaciłem telefonem 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@koyot jeżeli nie był w serwisie, to znaczy, że ktoś w nim grzebał. Co nadal nie zmienia faktu, że trzeba wyłączyć, to o czym napisałem.

0 Like