Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S8 GPS przestal dzialac prawidlowo

(Temat utworzony: 04-04-2020 08:20 PM)
1330 Wyświetlenia
michals8
Student
Opcje

Witam. 

Problem jak w temacie. Gps przestał działać prawidłowo z dnia na dzień. Lokalizację którą łapie zgadza się z rzeczywistością Ale jak włączę mapy i nawigację to punkt na mapie jest mniej więcej oddalony o jakąś odległość, i jak włączę nawigację to znacznik nie przesowa sie. Stoi w miejscu i nie pokazuje nawet prędkości z jaka się poruszam. Gdy anuluje nawigację moje położenie aktualizuje się Ale znowu nie dość dokładnie i znowu znacznik nie porusza się. 

Robiłem reset pamięci cache aktualizowalem android mapy. Nic nie pomogło cały czas to samo. 

Ktoś może m ial podobnie ? Co mogę z tym zrobić? 

Dodam tylko że telefon ma małe pęknięcie ekranu w dolnym prawym rogu. Już teraz myślę że jak przyklejalem szklo ochronne na klej to może mogło się coś dostać pod ekran do czujników? 

Dzięki za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam. 

0 Like
13 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@michals8  Witaj.

Czy przeprowadziłeś kalibracja map Google?

Sprawdzałeś jaką masz ustawioną dokładność GPS ?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@michals8, w tym wątku znajdziesz wskazówki jak skalibrować kompas. Spróbuj również wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  Super! Dzięki za przydatnego linka :winking-face:

0 Like
michals8
Student
Opcje

Kalibracja przeprowadzania wcześniej teraz powtórzona. Gps ma ustawione zwiększona dokładność przez wifi i Bluetooth. 

Wolę cache partitiion robione wczoraj. 

0 poprawy 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@michals8  Wygląda na to że trzeba będzie odwiedzić serwis :thinking-face:

Masz zaktualizowany telefon?  

0 Like
michals8
Student
Opcje

No to mnie pocieszles ... 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@michals8  Czy masz taki soft w telefonie G950FXXS8DTC6 ? Zobacz, jak będzie Ci działać HERE WeGo ?

0 Like
michals8
Student
Opcje

Tak oprogramowanie aktualne. Update 1 kwietnia. 

Ściągnąłem gps status. I zauważyłem że przy czynnikach krokomierza, wykrywacz kroków i czujnika zgłoszeniowego jest napis " możliwość usterki " 

Ale dlaczego jednego dnia działa A drugiego po nocy nagle przestaje ?Screenshot_20200405-115337_GPS Status.jpg

Screenshot_20200405-115523_GPS Status.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@michals8, możliwe, że wystąpiła usterka sprzętowa, która nie występuje przez cały czas. Również uważam, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like