Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S7 Edge martwy piksel?

(Temat utworzony: 13-12-2016 09:04 AM)
9385 Wyświetlenia
Miki99i
Journeyman
Opcje

Ostatnio w moim SGS7 Edge pojawiła sie jasna różowa linia biegnąca wzdłuż wyświetlacza po prawej stronie. Ewidentny defekt ekranu, coś jak martwy piksel w monitorach LCD tylko w postaci linii na całą długość ekranu. Czy komuś się cos takiego zdarzyło? Był z tym w serwisie? Jak sie to skończyło?

0 Like
10 Odpowiedzi
WolF
Voyager
Opcje

A czy ta linia jest widoczna w nie zależnie od toego co wyświetlasz? Jeżeli nie to przywróć ustawienia fabryczne, powinno pomóc, tylko zgraj sobie wszystko. A jeżeli nie to oddaj do serwisu bo to pewnie uszkodzenie ekranu, nie miałem takiego przypadku ale pewnie skończy się wymianą ekranu na nowy. Pytanie tylko czy odpłanie czy nie. Zależy co serwis stwierdzi.

0 Like
Miki99i
Journeyman
Opcje

Przywracałem ustawienia fabryczne a linia jest niezależnie od tego co jest na ekranie (tzn gdy na ekranie jest czarne tło czyli piksele sa wyłączone to nie widać kreski). Oddałem do serwisu a telefon nie miał żadnych uszkodzeń mechanicznych, ba! Nawet nigdy mi nie upadł i całe użytkowanie był w folii ochronnej i etui. Mam wiec nadzieje, ze skoro to wada fabryczna ekranu (raczej) to serwis wymieni mi ekran bezpłatnie...a przynajmniej powinien

0 Like
Miki99i
Journeyman
Opcje

i pytanie jak długo im to zajmie...

0 Like
WolF
Voyager
Opcje

Daj znać jak dostaniesz odpowiedź z serwisu, jestem ciekawy jak będzie ekspertyza!

0 Like
miecio_08
First Poster
Opcje
na 99% wymienią na nowy wyświetlacz i mają na to 14 dni
0 Like
Przem3miasto
First Poster
Opcje

Witam, mam taki sam problem. Różowa, pionowa linia z prawej strony ekranu. Z tym, że u mnie linia pojawia się na parę minut i później znika. Też tak było u Ciebie na początku? Daj znac co odpowiedział serwis.

0 Like
Miki99i
Journeyman
Opcje

Ta linia zostanie na stałe po paru dniach, oddasz na gwarancje to stwierdza po 2-3 tygodniach, że nie da sie naprawić (u mnie tak stwierdził serwis) i zaproponują ci nowy telefon, pózniej będziesz czekał i pytał sie kiedy dostaniesz i minie tak około 1,5 miesiąca i może dostaniesz telefon. Ja zgłoszenie zrobiłem 8 grudnia i jeszcze nie dostałem nowego. Czekam i pisze do wszystkich - może to juz koniec...dam znać jak długo to trwało

0 Like
Miki99i
Journeyman
Opcje

Dostałem telefon. Udało się...

0 Like
Shakinus
First Poster
Opcje
Do jakiego serwisu wysyłałeś? CCS czy Regenersis?
0 Like