Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słaba żywotność wymienionej baterii w s9plus

(Temat utworzony: 20-10-2021 02:15 PM)
1294 Wyświetlenia
LS09
Apprentice
Opcje
Dwa razy wymieniałem baterię w s9plus a testy nadal wykazują słabą żywotność bateria a jej pojemność spadła do 83%. Mieliście może podobny problem?
0 Like
20 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@LS09  Dzień Dobry

Bateria była wymieniana w autoryzowanym serwisie?

LS09
Apprentice
Opcje
Tak. 2 razy
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@LS09 Gdzie robisz testy baterii? 

0 Like
LS09
Apprentice
Opcje
Accubattery i samsung members
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@LS09 kiedy bateria była wymieniana? Czy przywracałeś kopię zapasową danych po serwisie? Sprawdzałeś na "czystym" urządzeniu, czy problem też występuje?

LS09
Apprentice
Opcje
Ok miesiąca temu ostatni raz wymieniana. Telefon wyczyszczony do fabryki. Nie przywracana kopia - urządzenie przekazane innemu użytkownikowi.
0 Like
membergalaxys9
Journeyman
Opcje
Zaczne od tego że przez bardzo długo nie aktualizowalem swojego galaxy s9.Po 2 latach wymienilem baterie ,po wymianie w aplikacji members w statusie baterii był monit ze jest do wymiany i tak bylo do pierwszej aktualizacji androida,czyli androida 9 pie.Wtedy status baterii automatycznie ukazał siesię jako dobry i zauważyłem znaczne wydłużenie pracy baterii z czego oczywiscie jestem zadowolony.Natomiast po aktualizacji samego Androida kilka dni potem wykonamem aktualizacje zabezpieczen systemu android,zabezpieczenie z 1grudnia 2019.I tu jest dziwna sytuacja.Bateria momentalnie szybko traci swoje procenty.A status w aplikacji member znowu pokazuje ze bateria jest do wymiany.Mam pytanie Czy mozna cofnac sama aktualizacje tych zabezpieczen ?I czemu same zabezpieczenia wprowadzaja jest taki rzeczy na gorszy.Nie chce instalowac androida 10 a tylko to mam dostepne w aktualizacji oprogramowania.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, nie ma możliwości powrotu do poprzedniej wersji nakładki. Proponuję odczekać jakiś tydzień, aż telefon nauczy się wzorców użytkowania po update , zwłaszcza jeśli nie był długo aktualizowany.

Najlepiej jest zainstalować dostępne aktualizacje.
membergalaxys9
Journeyman
Opcje
Nastepna aktualizacje juz mam z androidem 10.Czy przywrocenie ustawien fabrycznych w telefonie przywroci mi androida 8?
0 Like