Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przywracanie z kopii zapasowej

(Temat utworzony: 18-10-2017 11:21 AM)
4251 Wyświetlenia
snooper83
Journeyman
Opcje

Cześć, mam pytanie ad. kwestii kopii zapasowych w Galaxy S7 (Android 7.0). Jak wygląda sprawa przywracania danych z kopii zapasowej (otworzonej wcześniej w Samsung Cloud) ? Czy zostaną przywrócone wszystkie aplikacje wraz z ustawieniami (jak to ma miejsce w produktach apple) ? Czy np. Google Authenticator zostanie przywrócony wraz z dodanymi kluczami ? Nigdzie nie mogę się doszukać informacji w tej sprawie. Ostatnie przywracanie z kopii robiłem na starym HTC gdzie raczej działało to słabo - aplikacje się ściągały ze sklepu Google - ale trzeba było każdą z osobna konfigurować od zera bo ustawienia aplikacji już się nie kopiowały (na oryginalnym sofcie bez roota). Pasuje mi odmulić moją 7-ke poprzez factory reset ale zniechęca mnie wizja instalowania wszystkiego od zera. Ponoć Android 7 miał już oferować przywracanie telefonu na poziomie produktów apple (Kontakty, SMS, Aplikacje, ustawienia aplikacji, ustawienia systemowe, tapeta, dzwonek itd...) ale jak jest w rzeczywistości ?

0 Like
1 Odpowiedz
MarekZ
Voyager
Opcje

Cześć @snooper83

Kopia zapasowa skopiuje aplikacje oraz ich dane, o ile dana aplikacja wspiera takie rozwiązanie, nie zawsze tak jest, zależy to od autorów aplikacji oraz jej integracji z systemem. Dotyczy to też ustawień aplikacji. Np na 99% aplikacje bankowe czy tokeny typu Google Authenticator będzie trzeba skonfigurować od nowa z przyczyn bezpieczeństwa. Nie ma możliwości wykonać kopii zapasowej która skopiowała by wszystko, łącznie z ustawieniami, bo to mogło by skopiwać np błędy przez które system nie działa poprawnie, co czyniło by np proces przywracania ustawień fabrycznych bezsensownym.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!