Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z WiFi Galaxy J7

(Temat utworzony: 30-07-2017 07:33 PM)
3779 Wyświetlenia
mariuszr
First Poster
Opcje

Witam, czym może być spowodowane samoczynne rozłączanie się i ponowne łączenie WiFi w modelu J7 2016? Czasem po samoczynnym rozłączeniu się z Internetem telefon w ogóle nie łączy się ponownie. Nazwa sieci jest natomiast widoczna. Dziękuję.

8 Odpowiedzi
KonradN
Voyager
Opcje
Czołem mariuszr. Opisane działanie urządzenia nie jest poprawne i nie powinno występować. Przyczyną może być błąd oprogramowania jak i usterka sprzętowa. W takim przypadku zalecam wykonać kopię danych zapisanych w urządzeniu. Dane można skopiować na komputer z pośrednictwem programu Smart Switch PC.

Program ten możesz pobrać ze strony firmy Samsung, adres podaję poniżej:

http://www.samsung.com/global/download/smartswitchwin/

Dane zapisane w karcie SIM i SD są bezpieczne. Następnie proszę przywrócić ustawienia fabryczne urządzenia, funkcja ta znajduje się w:

MENU > USTAWIENIA > KOPIA ZAPASOWA I ZEROWANIE

Jeżeli to nie pomoże, jedyna możliwość to przekazanie urządzenia do serwisu.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
anonimowygośc
First Poster
Opcje
Co kilka minut na telefonie rozłącza się wifi po naciśnięciu ikony wifi, pod nazwą wifi z którego korzystam pokazuje sję informacja ,, WPA3 connection is required,, warto zaznaczyć że od jakiegoś czasu mam nowy router a w wcześniejszym routerze nie było żadnych problemów. Jako jedyny mam taki bo innym domownikom wszystko działa dobrze. Reset ustawień sieciowych nic nie daje a w internecie brak info na ten temat więc mam nadzieję że ktoś z was miał taki problem i go rozwiązał a teraz pomoże mi 
Tagi (1)
0 Like
_SERWISANT_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Czy internet jest po światłowodzie? I kto jest dostawcą?
anonimowygośc
First Poster
Opcje
Internet światłowód, dostawcą jest T-Mobile
0 Like
_SERWISANT_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę sprawdzić czy problem występuje na pasmie 5GHz czy 2.4GHz.
anonimowygośc
First Poster
Opcje
Na pasmie 5GHz wystepuje problem
0 Like
_SERWISANT_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę zresetować router. To już któryś router z kolei po światłowodzie z którym są problemy na pasmie 5GHz
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje