16-04-2018 10:49 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Cześć.
Po zakupie gogli z kontrolerem wszystko zainstalowałam. Fajnie wszystko działało. Jakiś czas nie używałam gogli i teraz mam problem z połączeniem kontrolera z telefonem. Po włączeniu przycisku Home, lampka miga, więc baterie są ok:-) bluetooth też mam włączony:-) Czy miał ktoś z Was taki sam problem? Macie sposób na ponowne korzystanie z kontrolera?
Posiadam Samsung S8+, okulary Gear VR, kontroler ET-YO324.
Pozdrawiam.
20-04-2018 10:05 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
20-04-2018 10:20 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Proponuje zaistniały problem zgłosić przez aplikację Samsung Members, wraz z logami systemu.
20-04-2018 10:24 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Chyba tak bede musiała zrobić.
Dziękuję za chęć pomocy

04-09-2018 03:28 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Czy coś ruszyło w tej sprawie ? Mam podobny problem

04-09-2018 04:03 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć. Tak jak wcześniej pisałam, zgłosiłam problem do Samsunga, ale do dziś nie otrzymałam odpowiedzi, więc kontroler sobie leżał. Pare tygodni później znów spróbowałam sparować i wszystko, jak gdyby nigdy nic, działało i działa do dziś, nawet przed chwilą sprawdziłam:-) Nie wiem co było przyczyną, że kontroler nie chciał się połączyć i nie wiem, dlaczego nagle wszystko zaczęło działać.
05-09-2018 09:55 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@Elunia1526 Tak jak pisaliśmy o tym wcześniej, wystarczy jakoś aktualizacja po drodze i wszystko się zmienić. Czasami problemy powodują również urządzenia w pobliżu, które sieją zakłócenia i utrudniają komunikację między innymi urządzeniami.
Mamy taki śmietnik w eterze, że jeszcze dziw, że oglądamy telewizję, słuchamy radia i rozmawiamy przez telefony
05-09-2018 10:18 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Pewnie masz rację.
Przez jakiś czas odpuściłam temat kontrolera, zapewne były aktualizacje, na które nie zwróciłam uwagi, bo za dużo ich jest. Teraz działa, wszystko jest ok, więc jestem zadowolona
23-12-2018 04:04 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
witam, niestety mam ten sam problem - przy czym próbowałem już chyba wszystkiego ( no może poza odczekaniem paru tygodni... Stan kontrolera - mrugające trzy kolory diody (zielony, niebieski, czerwony) - przy czym czasami po włożeniu baterii od razu zaczyna mrugać a czasami dopiero po przytrzymaniu "Home". Telefon GALAXY S8 często daje się sparować , OCULUS - czasami też, nawet z dwa razy - na kilkadzuesiąt prób - pokazał się wskaźnik w goglach VR324.... Co jeszcze można zrobić poza podłozeniem pod tramwaj ???
24-12-2018 03:23 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Standardowo po pierwszym sparowaniu kontrolera z telefonem za pomocą aplikacji Gear VR, sam kontroler powinien zapamiętywać telefon, z którym był ostatnio sparowany - w końcu przecież działa za pomocą Bluetooth.
Rozumiem, że przeinstalowywałeś aplikacje powiązane z obsługą VR w telefonie?
Warto jeszcze wyzerować ustawienia sieciowe w telefonie: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.
Spowoduje to usuninęcie zapamiętanych haseł do sieci Wi-Fi oraz zapamiętanych urządzeń BT.
Jeżeli pomimo to kontroler nadal nie będzie się parował, warto zwrócić się do autoryzowanego serwisu Samsung.
Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
22-01-2020 03:08 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam podobne problemy z kontrolerem, ale tylko z S10 z S7 laczy sie bezproblemowo.