Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ekranem Samsung Galaxy Note8

(Temat utworzony: 12-05-2020 12:14 PM)
429 Wyświetlenia
DMarkiewicz
First Poster
Opcje

Witam Wszystkich!

Jestem tutaj nowy na Forum.

Mam problem z smartfonem Samsung Galaxy Note8 (SM-N950F DS).

Kupiłem nowy egzemplarz fabrycznie zaplombowany, nieodnawiany, bezpośrednio od Samsung Electronics Polska.

Po otwarciu pudełka i włączeniu Note'a okazało się, że na jego wyświetlaczu jest kilka dziwnych czarnych plam (kropek?)

Poniżej przesyłam zdjęcie.

Szczerze mówiąc, nie przeszkadzają w codziennym użytkowaniu, ale kupując nowy telefon, oczekuje się od niego, że będzie sprawny w 100% bez żadnych uszkodzeń ani wad.

Jak myślicie, co to może być?

Wypalone piksele? Efekt uderzenia?

Jestem bardzo ciekaw Waszego zdania na ten temat. 

Smartfon został oczywiście odesłany i przyślą mi nowy egzemplarz, ale "niesmak" pozostał.

Mam nadzieję, że za drugim razem nie będzie znowu rozczarowania.

1.jpg2.jpg

Life Should Be That Simple
0 Like
1 Odpowiedz
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@DMarkiewicz przyjrzałem się zdjęciom w 100% rozdzielczości, ale przyznam, że trudno coś konkretnego wywnioskować. Niestety fotografie nie oddają efektu widzianego gołym okiem. 😞

Co do efektu po uderzeniu, raczej nie. Jak mocno musiałoby się zdeformować pudełko, aby możliwe było naruszenie struktury ekranu?

Mogą to być martwe piksele, choć zastanawiają mnie te naturalne kuliste kształty. Mimo wszystko jedyna możliwa usterka, która jest w stanie wygenerować taki efekt.

Poczekajmy jeszcze na wypowiedzi innych.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like