Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ładowaniem i z ekranem

(Temat utworzony: 28-09-2023 09:28 PM)
489 Wyświetlenia
Jacek_K
First Poster
Opcje
Witam, piszę ten post, bo może ktoś zna powód mojego problemu. Telefon samsung M51 dałem do autoryzowanego serwisu samsunga, ponieważ nie działało ładowanie. Od tamtego momentu po naprawie zdarzało się że zacią mi się ekran / ekran nie wyświetlał niczego / sam dotyk nie działał. Błędem było zbagatelizowanie tego i nie skontaktowanie tego z serwisem. Rozwiązaniem na taki problem, było mocne naciśnięcie na ekran, tuż pod przednim aparatem. Minęło tak 3 mies. i nagle ładowanie przestało działać, chyba że zrobię to samo co w przypadku z ekranem (naciśnięcie ekranu). Czy ktoś wie o co chodzi? 

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jacek_K, Na pewno jest to problem ze sprzętem, a nie oprogramowaniem. Najrozsądniej będzie oddać telefon do serwisu, w którym była dokonywana pierwsza naprawa. Samemu nic nie zdziałasz, a naciskanie ekranu może doprowadzić do kolejnych uszkodzeń.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Po opisie Pana, to uszkodzona jest główna taśma która łączy moduł ładowania z płytą główną w serii A czy M to 90% przyczyn braku ładowania, czy też problem z ekranem. Po naciśnięciu telefonu wszystko wraca.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 Odpowiedzi
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jacek_K, Na pewno jest to problem ze sprzętem, a nie oprogramowaniem. Najrozsądniej będzie oddać telefon do serwisu, w którym była dokonywana pierwsza naprawa. Samemu nic nie zdziałasz, a naciskanie ekranu może doprowadzić do kolejnych uszkodzeń.

Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Po opisie Pana, to uszkodzona jest główna taśma która łączy moduł ładowania z płytą główną w serii A czy M to 90% przyczyn braku ładowania, czy też problem z ekranem. Po naciśnięciu telefonu wszystko wraca.