Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem galaxy s8 brak uslugi

(Temat utworzony: 09-12-2017 09:46 AM)
21107 Wyświetlenia
Biedron94
First Poster
Opcje

Po powrocie z podrozy nie dziala mi w polsce karta sim bez roznicy jaka sieć zostanie włożoną pokazuje nie zarejestrowano w sieci wyszukiwanie w ustawieniach pokazuje błąd wyszukiwania sieci lub spróbuj później automatyczną rejestracja nie jest możliwa karta jest dobra działa na innych urządzeniach na tym s8 są tylko kontakty nie można dzwonić pisać sms i używać pakietu danych wi-fi działa tylko pomóżcie proszę!

0 Like
9 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @Biedron94

Na początek w ustawieniach sieci komórkowej spróbuj zmienić tryb sieci i zrestartować telefon.

Możesz też w ustawieniach wybrać informacje o telefonie. Na dole znajdziesz opcję resetu. Wybierz ustawienia sieciowe do zresetowania.

Daj znać jak poszło.

Greg-79
First Poster
Opcje

Cześć,

To samo jest u mnie.  Problem niemal identyczny (z tym, że z podróży wróciłem wczoraj i dziś rano zauważyłem że mój Galaxy s8+ nie mógł złapać sieci). Objawy te same.

Reset tel (ustawienia sieciowe, przywrócenie ustawień fabrycznych) niestety nic nie dają.

Sprawdzałem nawet (na https://imei24.com czy przypadkiem imei nie został zablokowany i nie trafił na blacklistę bo nie wyszukuje mi żadnego operatora (nawet po 2G) ale tel ma status clean. 

Mam jednak wątpliwości czy takie sprawdzanie jest wiarygodne. Pytanie co i jak można jeszcze sprawdzić?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Greg-79, Ty tak na serio chwalisz się w sieci numerem IMEI swojego telefonu?

Proponuję zadbać troszkę o bezpieczeństwo swoich danych i informacji o swoich urządzeniach.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Greg-79
First Poster
Opcje
Nie chwalę. Podałem tylko linka do serwisu w którym teoretycznie można sprawdzić czy imei nie jest na zablokowany.
Inna sprawa, że jakby się to potwierdziło to jak od kilku godzin czytam w na różnych forach nie będzie to już miało znaczenia ponieważ wtedy tel. byłby właściwie bezużyteczny :((.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Bardzo dobrze to ująłeś - "teoretycznie".

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Biedron94
First Poster
Opcje

telefon był resetowany, ustawienia sieciowe też, również co jest dziwne podczas przełączania sieci miedzy 2g i 3g gdy szybko wejdę w przeszukiwanie sieci to pokazuje mi dostępne sieci plus play orange t-mobile i cos jeszcze 26........ lecz gdy próbuje zarejestrować numer w danej sieci dzieje sie to samo brak połączenia z siecią. Czy myślicie ze mogli mi go zepsuć na lotnisku w skanerze gdyż bardzo długo trzymali pojemnik w którym znajdował sie telefon 25401058_1545304532183446_832012280_o.png25434172_1545304522183447_1747912009_o.png25434378_1545304495516783_4395323_o.png25445214_1545304492183450_626699443_o.png

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Biedron94

260 34 to identyfikator NetWorks! - spółki Orange i T-mobile odpowiedzialnej za zarządzanie wspólna siecią BTS-ów.
Co do problemu. Czy restartowałeś telefon z poziomu meny, czy recovery? Jeżeli tylko menu, to spróbuj jeszcze z poziomu recovery.
Czy próbowałeś z kartami SIM innych operatorów lub inną kartą swojej macierzystej sieci?
Napisz tu te informacje.

0 Like
Greg-79
First Poster
Opcje
U siebie próbowałem z 2 kartami Virgin Mobile oraz jedna Orange. Według mojego operatora (Virgin) ani karta ani telefon nie zostały przez niego zablokowane. U mnie jednak żadnej sieci telefon nie może wyszukać (więc nie ma nawet do czego się zalogować). W tej sytuacji zaniosłem tel do serwisu Samsunga żeby sprawdzili co się stało.
0 Like
Biedron94
First Poster
Opcje

Wszystko jest jasne. Kolejny przekręt w tym kraju. Telefon zakupiłem w sklepie był z sieci plus gsm poprzedni właściciel kupił go na raty i gdy przestał spłacać raty za telefon plus ma prawo zablokowania nr imei telefonu w kazdej chwili i nie bedzie on działał na terenie polski do puki nie zostaną zapłacone raty za telefon. Pani w plusie powiedziała ze nic nie moze z tym zrobic i nawet posiadając wszystkie dokumenty i dowody zakupów telefon nadal jest własnością plus gsm do konca umowy ratalnej. Prosto mowiąc kazdy telefon zakupiony z drugiej ręki czyli pochodzący od operatora jest to nie pewny zakup i od dzis wiem ze jedynie telefon nie brandowany siecią będzie twoją własnością po zakupie... W serwisie ssamsung rozkładają ręce panii w plusie też, zostaje mi tylko kontakt z sklepem w którym go zakupiłem. Wszystko opisze w kolejnym poście jak zachowa sie sprzedawca. Z dodatkowych opcji pozostaje sprzedaż poza granice PL tam telefon bedzie normalnie działał lub wymiana płyty głownej co spowoduje utratą gwarancji co poleciła mi pani z plusa...

0 Like