Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

podczas gry ekran przyciemnia samsung m21

(Temat utworzony: 18-04-2021 06:37 PM)
2799 Wyświetlenia
Kristof75
Explorer
Opcje

Witam, kupiłem smartfon Samsung m21  w Media Expert.  Zauważyłem ze podczas gry po pięciu minutach ekran przyciemnia jakby włączyła się jasność adaptacyjna pomimo w ustawieniach jest wyłączona. A potem po wyjsciu z gry po paru chwilach ekran wraca do max jasności którą mam ustawione. Nie wiem czy to wada czy tak ma być  choć to jest trochę denerwujące. nie przenosiłem żadnych danych z starego telefonu. Tylko stare konto google. Zaznaczam ze niedawno aktualizowałem do androida 11.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kristof75 Super, że udało się rozwiązać problem, gdybyś miał jakieś pytanie, zdawaj je śmiało. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

24 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Próbowałeś zmienić czas wygaszania ekranu ? 

0 Like
Kristof75
Explorer
Opcje

Miałem ustawione na 30 sek :smiling-face: Teraz dałem na 10 min. Dam znać czy to pomogło 

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Kristof75 

A kiedy ekran się przyciemnia, po braku aktywności? 

0 Like
Kristof75
Explorer
Opcje

Tzn tylko w grze szczególnie PES mobile. Bo tylko gram w to. Gram meczyk i po dwóch minutach zaczyna przyciemniać lekko. potem wychodzę  z gry to wraca z powrotem. A poza gra normalnie  jasność nie zmienia się. W poprzedniej  telefonie HTC tak nie miałem.

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Spróbuj wyczyścić dane aplikacji: Game Booster, Game Launcher i Game Optimizing. Aby to zrobić przejdź do: Ustawienia -> Aplikacje -> (Game Booster, Game Launcher i Game Optimizing) -> Domyślna pamięć -> Wyczyść dane.

Daj znać czy pomogło.

Kristof75
Explorer
Opcje

Pokombinowałem .Zrobiłem tak jak kazałeś. Wyczyściłem  pamięć ale tylko w aplikacji gamę launcher. W grze  w nakładce gamę launcher wyłączyłem  monitorowanie temperatury  i pamięci . Myślę że to pomogło. Za radą  Yoxa zmieniłem czas wygaszania ma 10 min.Jutro dam znać bo już jestem zmęczony graniem :smiling-face:

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kristof75 Może też tak być że telefon jest bardzo przeciążony przez grę i dlatego zmniejsza jasność ekranu aby nie doszło do  przegrzania się telefonu. 

Kristof75
Explorer
Opcje

Gdzieś to wyczytałem :smiling-face: Jakiś koleś miał samsunga a51 i też tak miał. Ktos zasugerował  przegrzaniem telefonu. Ale czy to tak ma być bo nie wiem czy to wada no w poprzednich telefonach (nigdy miałem Samsungów)nie miałem czegoś  takiego.  

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Taka informacja w grze, gdy klikniemy tą ikonę w lewym dolnym rogu przy przyciskach (na zdjęciu zaznaczyłem w czerwonym kole). 

Screenshot_20210418-205015_Make More!.jpgSpróbuj wyłączyć automatyczna kontrola, powinno pomóc. Daj znać czy pomogło. 

0 Like