Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Otg, nie wykrywa urzadzenia

(Temat utworzony: 16-05-2017 11:24 PM)
12459 Wyświetlenia
Karaś
First Poster
Opcje

Mam problem z otg w Galaxy J5 2015. Wiem że ten telefon ogólnie  obsługuje OTG lecz nie u mnie. Po podpięciu pendriva (sformatowany w FAT32) pokazuje się komunikat o podpięciu urządzenia USB i na tym koniec. Nie pokazuje się ani żadna opcja interakcji ani w menadżerze plików. Smartfon pracuje na Androidzie 6.0.1. Proszę o jakieś rady, wskazówki co robić jeśli ktoś miał już taki problem. 

P. S. Jestem tu nowy i nie zdążyłem jeszcze przejrzeć wszystkich tematów, więc jeśli ten temat już był poruszany a ktoś mógłby podesłać link poniżej to byłbym wdzięczny, z góry dziękuję. 

7 Odpowiedzi
kozbus
Pathfinder
Opcje
z mojej strony proponowałbym przed podłaczeniem urządzenia uruchomic tryb debugowania USB
Ziuta28
Apprentice
Opcje
Witam, ja mam ten sam problem tylko z samsungiem galaxy a70, włączyłam debugowanie USB ,nawet zostałam programistą i nic, proszę o pomoc bo nie lubię jak mi coś nie działa a powinno.
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Ziuta28 zmień jeszcze ustawienia USB poprzez wpisanie kodu *#0808# w dialer. Na ekranie pojawi Ci się ekran z "USB Settings"- wybierz niezaznaczoną opcję i kliknij "Reboot", aby ponownie uruchomić urządzenie.

Daj znać, czy pomogło :smiling-face:

0 Like
Ziuta28
Apprentice
Opcje
SzymonieM ,tam jest cała masa opcji nie zaznaczonych ,która wybrać?
0 Like
Ziuta28
Apprentice
Opcje
Tak to wygląda SzymonieM.Screenshot_20211104-144432_USBSettings.jpg
0 Like
Ziuta28
Apprentice
Opcje
Moj brat ma ten sam model, podałam mu ten kod *#0808#,jemu pokazało że ma zaznaczona opcję pierwszą, i też tak zrobiłam i nacisnęłam reboot .Telefon się wyłączył i właczył, to samo, nic ,sam się przestawia na opcję drugą,
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Ziuta28 możesz zaznaczyć ostatnią opcję (RNDIS+DM+MODEM+ADB).
Inne urządzenia najpewniej mają zaznaczoną opcję MTP, gdyż jest to standardowe ustawienie. Możesz ewentualnie potestować inne opcje z tej listy i sprawdzić, czy któraś z nich będzie działać poprawnie.