Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note8 - dziwne "paski"

(Temat utworzony: 07-03-2019 11:09 PM)
1825 Wyświetlenia
kacper_04
Student
Opcje

Witam,

Niedawno kupiłem Note8 i zauważyłem dziwne "paski" przy górnej i dolnej krawędzi ekranu. Te "paski" widoczne są w świetle, pod kątem. Mienią się na biało albo czasem nawet w kolorach tęczy. Zdjęcia w załączniku. Czy to normalne? Czy może to mi się coś uroiło? Mam takie wrażenie jakby ekran był źle spasowany z wyświetlaczem, bo pod kątem(gdy światło nie pada bezpośrednio) widać, że te "linie" są czarne. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam!20190307_214718.jpg20190307_215245.jpg20190307_220132.jpg20190307_220104.jpg20190307_215306.jpg

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj @kacper_04. Przed chwilą oglądałem pod światłem mój Galaxy Note9 i według mnie to co opisujesz to normalne zjawisko. Patrząc pod kątem widać pasek o szerokości około 1mm zarówno w górnej jak i w dolnej części wyświetlacza. W normalnym użytkowaniu paski nie są widoczne. Żeby dostrzec paski należy skierować mocne światło na telefon i patrzeć pod sporym kątem na wyświetlacz. Jeżeli poza paskami nie zaobserwowałeś żadnych innych niepokojących objawów to moim zdaniem wszystko jest w porządku.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
10 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witaj @kacper_04. Przed chwilą oglądałem pod światłem mój Galaxy Note9 i według mnie to co opisujesz to normalne zjawisko. Patrząc pod kątem widać pasek o szerokości około 1mm zarówno w górnej jak i w dolnej części wyświetlacza. W normalnym użytkowaniu paski nie są widoczne. Żeby dostrzec paski należy skierować mocne światło na telefon i patrzeć pod sporym kątem na wyświetlacz. Jeżeli poza paskami nie zaobserwowałeś żadnych innych niepokojących objawów to moim zdaniem wszystko jest w porządku.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mirudo24  Chyba chodzi o to co zaznaczyłrm na czerwono ?

20190307_215245.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2, moim zdaniem chodzi o pasek, który zaznaczyłem na zielono.

@kacper_04, czy możesz dla pewności potwierdzić który pasek masz na myśli? Czerwony czy zielony?

20190307_215245.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  @kacper_04  @vdsl2  U mnie też na różne kolory mieni się wyświetlacz przy wyłączonym ekranie jak się  na niego poświeci.  Tak samo ma telewizor,  najczęściej na takie kolory jakie mają piksele.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, refleksy świetlne na całym wyświetlaczu przy mocnym świetle to raczej normalna sprawa. Musimy poczekać na potwierdzenie od @kacper_04 czego dokładnie dotyczy zapytanie - refleksów świetlnych na całym wyświetlaczu czy wąskich pasków widocznych w górnej i dolnej części wyświetlacza.

kacper_04
Student
Opcje
@nismo @vdsl2 @PrzemekM chodzi mi o te paski przy krawędziach, nie o refleksy na całym ekranie. @nismo zaznaczył to zielonym kolorem na zdjęciu powyżej
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kacper_04, dziękuję za potwierdzenie. Tak jak napisałem już wcześniej, w mojej opinii jest to normalne zjawisko. Dokładnie taki sam pasek występuje w Note9. Najważniejsze, że w normalnym użytkowaniu paski w ogóle nie rzucają się w oczy.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  Ja u siebie tego górnego paska nie widzę.  Może dlatego że mam nałożone szkło ochronne.

0 Like
kacper_04
Student
Opcje
Myślicie, że szkło/folia załatwi sprawę? Paski niekoniecznie widać tylko pod mocne światło. W słabym oświetleniu przy dobrym kącie też widać.
0 Like