Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Możliwosci wyboru karty sms do wysyłania sms

(Temat utworzony: 29-03-2020 10:50 AM)
14635 Wyświetlenia
MaciejL
Pioneer
Opcje

Witam, posiadam model A50. Czy jest możliwość aby przed wysłaniem wiadomości można było wybrać karte sim (np jak z połączeniami jest opcja zapytaj o karte sim itp)? W ogólnych ustawieniach sms można wybrać karta 1 albo 2 

Pozdr

Maciej

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MaciejL, nie posiadam dwóch kart SIM więc nie mam jak sprawdzić. Czy możesz zrobić zrzut ekranu w oknie konkretnej wiadomości. Wydaje mi się, że albo kiedyś była możliwość zmiany karty albo była widoczna jedynie informacja o tym, z której karty zostanie wysłana wiadomość.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MaciejL, nie posiadam dwóch kart SIM więc nie mam jak sprawdzić. Czy możesz zrobić zrzut ekranu w oknie konkretnej wiadomości. Wydaje mi się, że albo kiedyś była możliwość zmiany karty albo była widoczna jedynie informacja o tym, z której karty zostanie wysłana wiadomość.

MaciejL
Pioneer
Opcje

Screenshot_20200329-135751_Messages.jpg

Przy treści w białym kółku jest sim1 a nie można zmienić na sim 2. Sim 2 to nr służbowy i lepiej mieć możliwość zmiany sim aby na nr służbowy pisać z innej karty.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MaciejL, po napisaniu wiadomości możesz wybrać opcję wysyłki z karty SIM1 oraz SIM2. Po prawej stronie okna wprowadzania wiadomości widać dwie opcje. Niebieska jedynka to wysłanie wiadomości z prywatnej karty a zielona dwójka to wysłanie ze służbowej.

blasik162
First Poster
Opcje
nie mam wyboru karty.
0 Like
blasik162
First Poster
Opcje
gdzie tu opcja wyboru ?

Screenshot_20210107-124254_Messages.jpg

0 Like
MaciejL
Pioneer
Opcje
W moim przypadku przy używaniu 2 sim opcja wyboru jest na dole po prawej stronie gdzie wpisuje się wiadomość. Po wpisaniu wiadomosci mogę wybrać sim1 albo sim2. W samych ustawieniach telefonu nic nie robiłem i raczej takich ustawie nie ma poprostu tel sam wykrywa ze są 2 karty sim

Screenshot_20210107-125020_Messages.jpg

0 Like
IamBrzozi
Apprentice
Opcje
mam ten sam problem, dwie karty sim służbową i prywatna, jak chodzi o rozmowy mogę wybrać kartę e już smsa wysyła mi tylko z jednej! a to bez sensu. Ktoś coś wie?
0 Like
IamBrzozi
Apprentice
Opcje
ok mam trzeba wejść w każdy kontakt z osobna i na dole zmienić kartę- kretynstwo 😞
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@IamBrzozi, poradnik dotyczący obsługi Dual SIM w Android 11 znajdziesz w poniższym odnośniku.

https://eu.community.samsung.com/t5/tutorials/poradnik-obs%C5%82uga-dual-sim-w-android-11/ta-p/26210...