Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

miracast, potrzebuje szczegółowych danych technicznych do pracy inżynierskiej

(Temat utworzony: 14-04-2018 09:45 PM)
378 Wyświetlenia
mateqsz1990
First Poster
Opcje

Cześć,
może ktoś ze specjalistów Samsunga wyjaśni mi dokładniej co potrzebuje telefon do wykorzystania technologii miracast?
Mam 2 modele samsung s3 w którym bez najmniejszych problemów działa oraz j5 2016 który nie posiada natywnie w ustawieniach mirror screen i po doinstalowaniu aplikacji nie znajduje odbiornika miracast. Jestem pewny że odbiornik jest sprawny bo działa z s3 laptopami i kilkom innymi telefonami. Wiem tylko że do połączenia jest wykorzystywane połączenie wi-fi direct, j5 2016 wspiera ale mimo to nie da się udostępnić ekranu.

0 Like
5 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @mateqsz1990

Telefon powinien posiadać certyfikacje Wi-Fi Alliance.

Miracast został wprowadzony wraz z Androidem w wersji 4.4.  Technologia została jednak porzucona przez Google w Androidzie 6.0 na rzecz własnych rozwiązań.

0 Like
mateqsz1990
First Poster
Opcje

@KrzysiekK ok to czemu s8 i nowsze nie mają problemu z screen mirroring z nowyszym sysytemem?

https://www.youtube.com/watch?v=839rwvfh-fI

co w telefonie odpowiada za wsparcie screen mirroringu? wiem że działa po wi-fi direct, to jest tylko systemowe rozwiązanie czy również sprzętowe?

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

@mateqsz1990

Screen mirroring i miracast to inne technologie, choć zasadniczo oferują prawie te same możliwości.

0 Like
mateqsz1990
First Poster
Opcje

@KrzysiekK

co powoduje że telefon je obsługuje? s3 i j5 2016 oba wspierają wi-fi direct, oba modele nie posiadają karty dual band

0 Like
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

@mateqsz1990

To już kwestie licencyjne i biznesowe. Decyzje w tej sprawie zapadają na długo przed pojawieniem się telefonu na rynku.
Normalne jest, że telefony z różnych serii (J,A,S, Note) różnią się nie tylko podzespołami, ale również niektórymi funkcjonalnościami.