Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ipv6 w smartfonach z androidem 7.0

(Temat utworzony: 07-11-2017 03:42 PM)
2759 Wyświetlenia

Też mam ten problem

piotrskl
First Poster
Opcje

Witam

Czy ipv6 jest wspierany w tych smartfonach?

0 Like
9 Odpowiedzi
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć piotrskl

Protokół IPv6 jest w pełni obsługiwany w telefonach z Androidem 7.0.

Sam korzystam z takiego połączenia

Jeśli masz jakiekolwiek kłopoty z połaczeniem internetowym spróbuj ustawić tryb mieszany Ipv4/v6 w ustawieniach punktu dostępu lub skontaktuj się ze swoim operatorem.

0 Like
piotrskl
First Poster
Opcje

Łączę się przez wifi. Mam włączone ipv6 i ipv4. Adres ipv4 jest pobierany z DHCP.  Czy ipv6 może skonfigurować się przes SLAAC w tym telefonie? Dodam tylko, że inne telefony i komputery nie mają problemu w tym samym miejscu z ipv6.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
U mnie S8+ plus również nie ma z tym problemu. Co do samego włączenia kombinacji ipv4 i ipv6 nie oznacza, że tak masz. Wszystko zależy od dostawcy usługi internetowej, czy gwarantuje protokół 6.. Teoretycznie powinni już wszyscy, ale wiadomo?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
piotrskl
First Poster
Opcje

Od dostawcy idzie ipv6. Inne telefony i windowsy działają poprawnie. Zastanawiam się czego brakuje w xcover4, że nie działa.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A próbowałeś wejść w wystawienia sieci i konfigurację z ręki lub jej usunięcie i dodanie ponownie?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
piotrskl
First Poster
Opcje

Mam możliwość wpisania ręcznego tylko adresu ipv4. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdź z kartą sim innego operatora. Niektóre funkcje aktywują się na podstawie informacji zczytanych z SIM. Jest tak np. Z wyświetlaniem pasma. Raz jest lte, raz 4G.

0 Like
piotrskl
First Poster
Opcje

Dziękuję za pomoc.

Temat narazie odpuszczam, bo już nie mam siły.

Producent androida odsyła do producenta smartfona. Producent smartfona twierdzi, że ipv6 nie jest przez nich produkowane i nie wspierają go. Pozostaje społeczność  i zgadywanie przyczyn...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A po drodze jest jeszcze dostawca usług sieciowych i mobilnych. Życie łatwym nie jest. :face-with-tears-of-joy:

0 Like
Top tags