Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

GALAXY S8 i jego różowy wyświetlacz a firma Samsung która wmawia , że tak ma być

(Temat utworzony: 22-06-2017 12:54 PM)
2477 Wyświetlenia
Robertxxxxx
Voyager
Opcje

Witam. Posiadam Samsunga S8 , 

Jego Wada polega na wadzie wyświetlacza. Mianowicie pod różnymi kątami wyświetlacz mieni się na różowo, wyświetlacz z koloru białego wchodzi w różowy oraz znacząco widać, że prawy bok wyświetlacza ma różowy odcień w porównaniu do lewej.  Dodatkowo po zmianie trybu wyświetlacza w inny niż adaptacyjny wyświetlacz cały jest różowy. Wady tej nie da się zlikwidować poprzez ustawienia ekranu . Aktualizacja wydana przez firmę Samsung  nie naprawiła opisanej przeze mnie wady .

Niestety oficljalny Serwis Samsunga odmówił mi naprawy tłumacząć się, że nie jest to wada lecz cecha tych wyświetlaczy, więc zapytałem dlaczego ową cechę nie maja wszystkie egzemplarze!?.

Od ponad miesiąca kosultancji poprzez kanał @ odpisywali na mój problem, że będzie aktulizacja która rozwiąże problem. Wczoraj mój telefon dostał aktulizację która NIC nie wniosła w działanie wyświetlacza. Mam dość tego telefonu, różowego wyświetlacza i firmy Samsung która za każdym rażem wymyśla coś nowego byleby nie przyznać racji konsumentowi. Co dalej droga firma Samsung, kolejna obietnica akutlizacji za miesiać dwa... ??

0 Like
6 Odpowiedzi
EmilG
Explorer
Opcje

Hej @Robertxxxxx

Przekazałem Twój temat do naszego działu reklamacji, który zajmie się weryfikacją sprawy oraz skontaktuje się bezpośrednio z Tobą.

W przyszłości kieruj proszę zgłoszenia reklamacyjne przez formularz kontaktowy lub za pośrednictwem naszej infolinii.

Wszelkie potrzebne informacje znajdziesz tutaj.

Wszystko widzę i wszystko słyszę...
0 Like
luneczka35
First Poster
Opcje

witam ja tez mam na kino amoled caly ekran jasny roz

0 Like
luneczka35
First Poster
Opcje
witam ten sam problem mam
0 Like
Robertxxxxx
Voyager
Opcje

Udałem się do nowo otwartego serwisu Samsung w Katowicach, mianowicie  do SAMSUNG Premium Service Plaza z moim S8 i jego przypadłością: różowych poświat i braku możliwości zlikidowania tej przypadłości. 

Niestety nie byla to miła rozmowa z osobą pełniąco obowiązki zastępcy kierownika w tym salonie - Pan był mocno ograniczony w słownictwie   i  sposobu rozwiązania mojego problemy, był nie miły i mało profesjonalny  - mówił wkoło, że różowe wyświeltacze, poświaty nie podlegają gwarancji  i tyle - tak ma być . Dodatkwo polecił  korektę wyświetlacza poprzez ustawienia. Zmiana w ustawieniach daje minimalną poprawę, poświaty jak były tak są . Gdyby to była cecha wyświetlaczy to byłby we wszystkich ezgemplarzach a dobrze wiemy, że tak nie jest .  Zażądałem na piśmie potwierdzenia, że owa cecha to naturalna rzecz w tym modelu, niestety dostałem odmowę.  Samsung i cała ta  ekipka w serwisach dobrze wiedzą , że nie jest to cecha wyświetlaczy tylko zwykła wada . Mydlą każdemu oczy i opowiadają bajeczki o aktulizacjach . Będę dalej "walczyć" z firmą Samsung. Jeżeli ktoś ma tutaj podobny problem proszę o kontakt. 

0 Like
Sebastian90
First Poster
Opcje
Byłem w tym samym serwisie z tą samą przypadłością... pewien pan polecił mi się przyzwyczaić do tego problemu po czym pokazał swoją S8 też z różowym ekranem i stwierdził że jemu to nie przeszkadza... patologia... nie mam pomysłu jak rozwiązać sprawę...
0 Like
JacekZ
First Poster
Opcje

Udaj się tam gdzie kupiłeś telefon z pismem, w którym żądasz wymiany urządzenia na wolne od wad tytułem niezgodności towaru z umową - rękojmia. Mają czas 14 dni kalendarzowych na rozpatrzenie.

0 Like