09-12-2017 10:47 PM – ostatnio edytowany 26-04-2018 03:44 PM przez KrzysiekK
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam.
Problem mam z wifi calling, mianowiecie moja s8 nie posiada tej opcji a telefon był zakupiony w sieci Play. wrzuciłem nowy firmware (PDA G950FXXU1AQJ5 ) i nadal nic. ale dodatkowo pojawiły mi sie nowe ikonki których wczeniej nie było.
Wifi calling bardzo by mi sie przydało gdyz pracuje na morzu a tu nie ma zasiegu GSM.
10-12-2017 12:32 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
10-12-2017 02:38 PM — edytowano 10-12-2017 02:57 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć jacca11
Sprawdź możliwość włączenia Wi-Fi Calling w dwóch miejscach. W zależności od brandu operatora opcja ta może znajdować się różnych miejscach ustawień.
1. Ekran wybierania numeru > Menu (3 kropki) > Ustawienia > na dole Połącz przez sieć Wi-Fi
2. Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Wi-Fi Calling
Jeśli nie znajdziesz żadnej z tych pozycji, skontaktuj się z operatorem w celu sprawdzenia aktywności usługi.
Ewentualnie zgodnie z informacją na stronie Play: "Wyślij SMS-a o treści START na numer 282" (sms bezpłatny)
- Tagi:
- play
- S8
- Wi-Fi Calling
10-12-2017 04:55 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
nie dodałem ze telefon mam z sieci play ale moim operatorem jest NIU czyli Orange. dzis pobrałem firmware (OPV) i nadal w ustawieniach wybierania numeru nie mam opcji wifi call... ikonka wróciła i tylko świeci sie ciągle na niebiesko i nie ma możliwości jej wyłączyć czy włączyć. Nadal połączenia wifi calling nie działaja. Wiem ze w NIU nie trzeba aktywować usługi bo działa z automatu. Jakieś pomysły???
10-12-2017 05:03 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Usługa powinna działać domyślnie. Z wieloletniego doświadczenia w kwestii funkcjonowania tego typu usług wiem jednak, że często wymagają restartu po stronie operatora.
Spróbuj jeszcze zainstalować dedykowaną do Wi-Fi Calling aplikację NJU mobile.
10-12-2017 10:47 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
23-02-2021 05:03 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
04-05-2021 02:20 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie w Samsung Galaxy S8 Acticve w ogóle nie widać ikonki WiFi calling w obu opcjach:
@KrzysiekK napisał(a):
Cześć jacca11
Sprawdź możliwość włączenia Wi-Fi Calling w dwóch miejscach. W zależności od brandu operatora opcja ta może znajdować się różnych miejscach ustawień.
1. Ekran wybierania numeru > Menu (3 kropki) > Ustawienia > na dole Połącz przez sieć Wi-Fi
2. Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Wi-Fi Calling
Jeśli nie znajdziesz żadnej z tych pozycji, skontaktuj się z operatorem w celu sprawdzenia aktywności usługi.
Ewentualnie zgodnie z informacją na stronie Play: "Wyślij SMS-a o treści START na numer 282" (sms bezpłatny)
Dzowniłem do Play.
1. Mój telefon powinien posiadać wifi calling
2. Moja taryfa obsługuje wifi calling
3. Play potwierdza że usługa jest włączona.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to fakt że telefon przyszedł do mnie z USA.
Co jeszcze mogę spróbować?
04-05-2021 02:26 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Na rynek amerykański telefony posiadają inne oprogramowanie oraz podzespoły. Jeżeli funkcja nie jest dostępna w Twoim telefonie to spowodowane jest to właśnie pochodzeniem telefonu.