Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy J7 2017 Wi-Fi

(Temat utworzony: 24-03-2018 09:53 PM)
1249 Wyświetlenia
Kicajoski
First Poster
Opcje

Witam. Mam problem z WiFi. Otóż cały czas pokazuje, Że wifi jest włączane i można tak czekać w nieskończoność. Telefon niedawno wrocil z serwisu oddany właśnie z tego samego powodu. Serwisanci nie znaleźli żadnej usterki o czym poinformowali mnie na stosownym piśmie. No bez jaj nie działa wifi a oni mi wmawiają ze nie ma żadnej usterki. Przywracanie ustawień fabrycznych nie pomogło twardy reset również. Telefon po powrocie z serwisu działał normalnie tzn. Wifi działało.  A dodam że na piśmie ktore dostałem z serwisu napisali ze jest to wina mojego dostawcy internetu.  Z tym ze na wszystkich innych moich urzadzeniach internet jak i wifi działa bez zarzutu. Ktoś spotkał się może z taką sytuacją? 

0 Like
6 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Tak, spotkałem się z podoba sytuacją na kilku starszych modelach, które wcześniej posiadałem.
Ostatni raz na S7.
Skutecznym rozwiązaniem była ponowna instalacja systemu lub factory reset, w zależności od wersji softu. Po tych działaniach, w czasie wstępnej konfiguracji, gdy telefon uruchamia się jak świeżo wyjęty z pudełka, należało uruchomić pakietową transmisję danych a w następnym kroku zalogować się do WiFi i dalej już dokończyć wstępną konfigurację.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Kicajoski
First Poster
Opcje

Niestety problem nie zniknął, ani po twardym resecie, ani po wgraniu nowego systemu. Cały czas opcja Wi-Fi jest jakby na szarym tle. Nie chcę oddawać telefonu, bo po 3 tygodniach znowu do mnie wróci i  znowu w serwisie nie stwierdzą niby żadnego problemu jak ostatnio. Wi-Fi pochodzi tydzień i znowu stanie się tak jak teraz. Jakieś pomysły?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A co się dzieje, gdy w czasie pierwszej konfiguracji, telefon chce skorzystać z połączenia wifi?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Kicajoski

W takim przypadku najrozsądniej byłoby uzyskać ekspertyzę innego, niezależnego serwisu - oczywiście autoryzowanego. Ich listę znajdziesz pod adresem: http://www.samsung.com/pl/support/servicelocation/

Inną alternatywą jest przesłanie zgłoszenia poprzez Samgung Members - zakładka Wsparcie > Wyślij opinię > Raporty o błędach > [wybór kategorii] > Opisz problem i koniecznie zaznacz opcję 'Wyślij dane raportu systemu'.

W ramach takiego zgłoszenia jest możliwość analizy logów telefonu, które zbierają błędy w jego codziennym użytkowaniu. Najlepiej jednak przesłać zgłoszenie w czasie nie dłuższym, niż 5 minut po wystąpieniu problemu.

Minusem może być tu oczekiwanie na samą analizę (od 2 dni do 2 tygodni - nie ma tu niestety reguły). Może też się okazać, że analiza wykaże problem z anteną wifi, a nie z oprogramowaniem telefonu, co ostatecznie wiązałoby się z koniecznością ponowienia wizyty w serwisie.

Decyzję pozostawiam Tobie.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Kicajoski
First Poster
Opcje

Dziękuję za porady. W chwili w której miałem oddać telefon do serwisu, wi-fi nagle zaczęło działać. Być może za pierwszym razem zanim telefon trafił do serwisu moduł ten znowu zadziałał i odesłali go do mnie z powrotem twierdząc, że nie ma żadnej usterki. Bo skoro dało to się wyłączyć i włączyć to nie było potrzeby dogłębszej diagnozy. I teraz mam pytanie. Czy gdyby taka sytuacja się powtórzyła to czy mogę sam dostarczyć telefon do serwisu z listy autoryzowanych, czy muszę go reklamować przez sklep?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Jeżeli masz takie życzenie, to oczywiście, że możesz dostarczyć osobiście.

0 Like