Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ekran M52 5G

(Temat utworzony: 26-11-2022 12:12 PM)
489 Wyświetlenia
Members_bgp2bb1js
Journeyman
Opcje

Cześć wszystkim. Pisze na forum z pytaniem do użytkowników Samsunga #M525G# Czy Wy również macie plamy na ekranie u dołu przyciemnieniu ekranu nie mówię o wypaleniu pikseli lub smużeniu ekranu ale stałej plamie albo na innych telefonach Samsunga tu macie przykładowe zdjęcia jak to wygląda i gdzie występuje. Więc pytam się innych użytkowników czy też to macie?

Screenshot_20221125-205353_Spotify.jpg

Screenshot_20221125-213745_Gallery.jpg

 to jest widoczne przyciemnieniu ekranu na maksa w ciemnych pomieszczeniach i do tego na Szarych kolorach. Czyli siedzenie w domu wieczorem przy telefonie

Na przykład ja miałem telefon Samsunga wcześniej w serii a na którym nie występowały problemy z wyświetlaczem przy niskiej jasności ekranu kolor i tekstura ekranu nie różniła się w żadnym stopniu była jednolita a teraz u dołu mam jakieś granulki i ciemne plamy

12 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Niektóre Amoledy mogą mieć taki odcień plam na bardzo ciemnym tle, bądź wpadanie w zieleń. Nie jest to w żadnym stopniu wada wyświetlacza, a efekt podświetlenie właśnie każdego piksela osobno.
Members_bgp2bb1js
Journeyman
Opcje

To do przykładu, jest tam ekran LCD i amoled. LCD ma różnice w jasności a amoled wykazuje pełna czerń

To jest twierdzenie serwisu

AMOLED to wyświetlacz wykorzystujący samo podświetlenie każdego piksela i ma charakterystykę, która pozwala zobaczyć bardzo ciemne obszary, których LCD nie może wyrazić. Niektóre obszary wyświetlacza AMOLED mogą wykazywać różnice w jasności. Jest to typowa cecha dla wyświetlacza AMOLED. W związku z tym jesteśmy zmuszeni podtrzymać decyzję serwisu odnośnie odmowy naprawy w ramach gwarancji.

Głównie o ten fragment 

ma charakterystykę, która pozwala zobaczyć bardzo ciemne obszary, których LCD nie może wyrazić.

No i się zgadza tylko ma się to nijak do zgłaszanej wady. Opisują również że wykazują różnice w jasności. A tu cześć pikseli nie działa poprawnie.

0 Like
xdziunia
Pioneer
Opcje
Miałam taki ekran w pierwszym m52 w drugim jest zupełnie inaczej. Nie pojawiło się takie coś
0 Like