Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dźwięki SMS inny niż standardowe

(Temat utworzony: 17-07-2018 11:14 AM)
1611 Wyświetlenia
skiper83
Student
Opcje

Cześć. 
Szukałem rozwiązania w wielu miejscach ale żadnej pomocy poza apkami zewnętrznymi.

Sprawa wygląda tak przed aktualizacjami ostatnimi była możliwość do kontaktu dodać dźwięk dzonienia i dźwięk SMS.

Po aktualizacji do OREO zniknęła ta funkcja a pojawiła się w ustawieniach sms. 
W konkretnej rozmowie sms z konkretną osobą można owszem ustawić dźwięk sms ale tylko standardowe ktore są na liście , brakuje opcji dodaj i żeby wskazać dźwięk który mógłby być tym dźwiękiem SMS. 
Niechcę zewnętrznej aplikacji ponieważ korzystałem z popup sms i owszem spełniała moje oczekiwania ale nie do końca. 
Samsung ma podświetlanie krawędziowe i chciałbym by ono działało a z apką zewnętrzną nie działa. 

Możecie coś pomóc??

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
skiper83
Student
Opcje

Temat nie aktualny. Znalazłem rozwiązanie jak ma się pojawić ulubiony dźwięk na liście standardowych dźwięków.
Wystarczy skopiować dany dźwięk do folderu notifications w telefonie. Automatycznie nasz dźwięk pojawi się na liście wyboru. 
:smiling-face-with-sunglasses::thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@AngDusz folder ten znajduje się w pamięci wewnętrznej telefonu. Jeżeli go nie widać, sprawdź być może należy w ustawieniach pamięci aktywować opcję "pokaż ukryte pliki". Jeżeli nadal go nie widać, to najzwyczajniej stwórz go i sprawdź czy przeniesione tam pliki audio będą widoczne w ustawieniach.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
skiper83
Student
Opcje

Temat nie aktualny. Znalazłem rozwiązanie jak ma się pojawić ulubiony dźwięk na liście standardowych dźwięków.
Wystarczy skopiować dany dźwięk do folderu notifications w telefonie. Automatycznie nasz dźwięk pojawi się na liście wyboru. 
:smiling-face-with-sunglasses::thumbs-up-sign-emoji-modifier-fitzpatrick-type:

0 Like
AngDusz
Student
Opcje

Jak znaleźć folder NOTIFICATIONS? Nie jest on widoczny w aplikacji Moje Pliki.

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@AngDusz folder ten znajduje się w pamięci wewnętrznej telefonu. Jeżeli go nie widać, sprawdź być może należy w ustawieniach pamięci aktywować opcję "pokaż ukryte pliki". Jeżeli nadal go nie widać, to najzwyczajniej stwórz go i sprawdź czy przeniesione tam pliki audio będą widoczne w ustawieniach.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like