Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy po wymianie rozlanego wyświetlacza w serwisie Samsung otrzymuję gwarancję?

(Temat utworzony: 14-11-2019 09:38 AM)
2956 Wyświetlenia
rzodyn
Student
Opcje

Dzien dobry,

w moim Samsungu J7 2017 rozłał się ekran w prawym górnym rogu.

Czy po wymianie wyświetlacza oraz szkła w autoryzowanym serwisie Samsung dostaję gwarancję czy wygląda to tak jak to opisano w tym temacie https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Wylewaj%C4%85ce-wy%C5%9Bwietlacze-w-Samsung... tj. serwis umywa ręce po naprawie i jeżeli wada wystąpi ponownie to mogę jedynie iść do sądu?

0 Like
6 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rzodyn, jeżeli Twój telefon posiada gwarancję producenta to wadliwy lub nieprawidłowo działający podzespół podlega naprawie za każdym razem kiedy wystąpi z nim problem. Pamiętaj, że ocena uszkodzenia jest po stronie pracowników serwisu. Uszkodzenia powstałe z winy klienta nie są uznawane przez serwis.

0 Like
rzodyn
Student
Opcje

Ekran rozlał się z mojej winy.

Chcę to naprawić odpłatnie za 400+ PLN w autoryzowanym serwisie Samsunga.

Pytam czy po takiej naprawie będę miał gwarancję na wykonaną wymianę i jeśli odpukać ekran popsułby się z przyczyny wadliwego montażu - to czy będzie to wymienione ponownie w ramach gwarancji.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@rzodyn jeżeli telefon jest objęty gwarancją, naprawa została wykonana w autoryzowanym serwisie, nawet gdy była płatna, telefon posiada dalej pełną gwarancję producenta.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
rzodyn
Student
Opcje

Nadal odpowiadacie bardzo okrężnie na moje pytanie.

Przytoczę przykład działania serwisu z linku, który podałem w pierwszym poście: 

"J5 2017 taki sam przypadek - zbila ekran, zdarza się wymieniła płatnie 340zł serwis Kraków. Po 3 tyg wylał sie wymieniony ekran zaniosła mowili bedzie naprawiony za darmo. Za 2-3dni dzwonia ze naprawa 340zł, bo uszkodzony mechanicznie, odwołanie nic nie dało napewno jej nie upadł (...)"

Ewidentnie sytuacja była następująca - serwis wymienił zbyt mało elementów wyświetlacza i to co było uszkodzone z powrotem uszkodziło delikatny wyświetlacz LCD pod szkłem. Serwis po takiej pseudo naprawie i ponownym wylaniu wyświetlacza umywa ręce twierdząc, że uszkodzenie nastąpiło ponownie z winy użytkownika.

Stąd powracam do pytania z pierwszego postu - czy dostaję gwarancję od serwisu Samsung i jeśli usługa zostanie wykoanana źle, a ekran się ponownie rozleje bez uderzenia w niego - czy będą go wymieniać ponownie aby naprawić własną usterkę?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@rzodyn  Serwis może Ci udzielić gwarancji na wymienianą cześć, ale nie ma, takiego obowiązku jest dobra wola danego punktu serwisowego.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@rzodyn, nie jesteśmy w stanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi ponieważ każdy przypadek jest inny. Ekspertyzy dokonuje pracownik danego punktu serwisowego. Jeżeli nie zgadzasz się z ekspertyzą lub nie jesteś zadowolony z naprawy to zawsze możesz skontaktować się z Działem Reklamacji.

0 Like