18-12-2019 09:57 AM
Kupiłam nowy telefon Samsung S8 i mam z nim pewien problem: w ogóle nie mogę znaleźć ustawień sms, by zmienić tryb alfabetu na automatyczny (przy pisaniu wiadomość sms nawet niewiele dłuższa wiadomość zmienia się na MMS, strasznie mnie to irytuje i chciałam to mienicw ustawieniach sms, bo mialam podobny problem w starym Samsungu S7, ale takich po prostu w tym telefonie nie ma...).
Pamietam, ze gdy telefon przyszedl (szedl z Oslo) to nie bylo w nim w ogóle polskiej klawiatury i musialam zainstalowac taka ze sklepu Google Play. Moze to jest przyczyną? Slyszalam, ze polskie znaki zwiększają wagę SMS. Problem w tym, ze teraz nie da sie ich wyłączyć...
18-12-2019 10:06 AM
@KarolaD, uruchom aplikację Wiadomości i przejdź kolejno do: Opcje (trzy kropki) > Ustawienia > Więcej ustawień > SMS > Tryb wprowadzania. W tym miejscu możesz ustawić Alfabet GSM, Unicode lub tryb automatyczny. Daj znać czy się udało.
18-12-2019 06:47 PM
Niestety nie mam tam czegoś takiego jak Tryb wprowadzania właśnie...
18-12-2019 06:50 PM
18-12-2019 07:23 PM
@KarolaD, Różnica ta może wynikać z innego oprogramowania nieprzeznaczonego na nasz rynek. Wstaw zrzut ekranu z zakładki Informacje o oprogramowaniu. Napisz także, od jakiego operatora pochodzi obecnie używana karta SIM.