Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android Oreo - Beta testy! :)

(Temat utworzony: 18-12-2017 10:03 AM)
9635 Wyświetlenia
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

oreo.jpg

Cześć forumowicze.

Nadszedł wyczekiwany przez wielu z nas dzień. Ruszyły zapisy do beta testów Android Oreo.

Testy dotyczą modeli Galaxy S8 oraz S8+.

Chcecie skorzystać z możliwości testowania i przyłożyć swoją cegiełkę do optymalizacji systemu?

Wystarczy otworzyć aplikację Samsung Members, rozwinąć boczne menu i wybrać pozycje Ogłoszenia.

MembersMembersboczne menuboczne menuOgłoszeniaOgłoszenia

Następnie czeka nas dokończenie formalności i akceptacja warunków.

4.png5.png6.jpg

Ostatnim krokiem jest przejście do Ustawień telefonu i wybór ręcznej aktualizacji oprogramowania.

UstawieniaUstawieniaAktualizacjaAktualizacja

Jeśli aktualizacja nie będzie dostępna od razu, nie martwcie się. Po kilku minutach zrestartujcie telefon i sprawdźcie ponownie. Na pewno jeszcze dzisiaj będziecie mogli rozpocząć testy. :smileyhappy:

Tagi (5)
287 Odpowiedzi
DarekWa
Voyager
Opcje

a jak ktoś nie ma bety i nie chce ryzykować, może wpisać wishlist tego co było a nie ma obecnie na 7.0 lub z innych słuchawek Galaxy?

0 Like
p_imik
Apprentice
Opcje

Ja debrandkwałem wczoraj swojego S8+ którego mam od dnia premiery z Orange. I też miałem jak ty Xeo/Xeo/Opv i beta przyszła bardzo szybko. Soft mam Xeo, te ostatnie oznaczenie to jest raczej tylko to co było kiedyś.

0 Like
WlodeQ
Apprentice
Opcje

Czy jak sflashuje przez Odina oryginalny stockowy rom od Samsunga z oznaczeniami Xeo to stracę gwarancję  czy nie bardzo? :face-with-tears-of-joy:

0 Like
p_imik
Apprentice
Opcje
Nie, oficjalny soft nie powoduje utraty gwarancji.
KrzysztofBryk
Explorer
Opcje
Czy moderatorzy śpią??? Przecież tu zaraz się pojawią exploity i romy...

Nie powinno się "wgrywać" Odinem softu - to nie jest oficjalne oprogramowanie dystrybuowane przez Samsunga. Do aktualizacji służył Kies a teraz jest to Smart Switch. Telefon oddawany do serwisu powinien mieć takie oprogramowanie z jakim został sprzedany i takie samowolne debrandowanie może zakończyć się w przyszłości odrzuceniem bezpłatnej naprawy gwarancyjnej. Takie jakie przywróci awaryjnie KIES/Smart Switch na podstawie numeru seryjnego telefonu.

Taki Odinowy debrand robicie na własną odpowiedzialność z pełną mam nadzieję świadomością tego skutków w przyszłości. Prawdziwy debrand robi autoryzowany serwis który ora oprogramowanie płyty głównej nadpisując nowy S/N który nie jest z puli operatorskiej.

Fakt że do bety mogą przystąpić soft-debrandowane telefony jest bardzo dużym ukłonem firmy w stronę społeczności oraz konsekwencją czegoś jeszcze o czym się nie mówi bo to zostanie dopiero ogłoszone bądź nie. Tak czy owak jestem w szoku że na oficjalnym forum Samsunga posty promujące takie debrandowanie domowymi metodami nie są usuwane...
about.me/krzysztofbryk
0 Like
Tuuubis
Student
Opcje
mam pytanie bo niemam wogóle w tej aplikacji w ogłoszeniach nic i nie wiem czy mie to omineło czy co?
0 Like
Michal_P
Voyager
Opcje

@KrzysztofBryk

Moderatorzy nie śpią 😁

Cieszę się, że Ty jesteś na posterunku i wspierasz Społeczność- właśnie o to chodzi!!!

Dwie uwagi:

Proszę abyś pisał w pełni o co Ci chodzi. Wspominasz o ukłonie firmy względem Społeczności a potem dodajesz, że spotka się to z konsekwencjami. Jeżeli posiadasz tego typu informacje podziel się na forum - także po to jest Społeczność Samsunga. Pisałem Ci to już w innym poście.

Druga sprawa- wskaż gdzie na Społeczności są promowane domowe metody debrandowania? 

Pozdrawiam serdecznie.

MichałP

0 Like
KrzysztofBryk
Explorer
Opcje

nie zrozumieliśmy się :smiling-face:

about.me/krzysztofbryk
0 Like
Michal_P
Voyager
Opcje

@Tuuubis

Na początek cytat z posta @Szewcu72 :

Beta dostępna jest dla odblokowanych urzadzeń nie posiadajacych brandu operatorskiego.

Oznacza to, ze na pokładzie trzeba mieć soft/system z CSC w wersji XEO - czysty na Polskę.

Rozumiem że spełniasz te wymagania?

MichałP

0 Like
Michal_P
Voyager
Opcje

@KrzysztofBryk

Stąd moja prośba o doprecyzowanie 😊

Generalnie Społeczność jest od tego aby wzajemnie się wspierać i rozwijać w korzystaniu z produktów Samsunga.

Doceniam Twoją aktywność, pomysły i uwagi - więc proszę nie znikaj ze Społeczności!.

BTW dziś wystartowalismy z pierwszym konkursem dla Użytkowników- w tej chwili jest trochę ukryty ale zachęcam do odszukania posta i wzięcia udziału 😉

MichałP

0 Like