Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

amerykański s7 edge smg935a

(Temat utworzony: 19-04-2017 12:06 PM)
1852 Wyświetlenia
tomekspektrum
First Poster
Opcje

mam problem . mam wersje s7 edge sm g935a i co tydzień zatrzymuje się sklep google play i muszę resetować telefon. Ponadtto co chwile pojawia sie komunikat że jest coś nieautoryzowane i karze mi robić reset

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
MarekZ
Voyager
Opcje

Cześć @tomekspektrum

Wygląda mi na to, że jest jakiś problem z systemem operacyjnym. Najlepiej wykonać kopię zapasową danych i po prostu przywrócić ustawienia fabryczne. Jeżeli to nie pomoże, to pozostaje przekazać telefon do serwisu.

Rzecz w tym, że telefony z USA mają zupełnie inną konstrukcję niż te w Europie i ich oprogramowanie nie jest wymiennie. Technik w polskim serwisie nie ma dostępu do softu, wiec nie będzie w stanie naprawić telefonu.

W takim przypadku pozostanie jedynie skierować telefon do serwisu w USA.

Kopię danych możesz zrobić programem Smart Switch PC, poniżej link do wersji dla amerykańskich telefonów:

http://www.samsung.com/us/support/smart-switch-support/ 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
3 Odpowiedzi
Rozwiązanie
MarekZ
Voyager
Opcje

Cześć @tomekspektrum

Wygląda mi na to, że jest jakiś problem z systemem operacyjnym. Najlepiej wykonać kopię zapasową danych i po prostu przywrócić ustawienia fabryczne. Jeżeli to nie pomoże, to pozostaje przekazać telefon do serwisu.

Rzecz w tym, że telefony z USA mają zupełnie inną konstrukcję niż te w Europie i ich oprogramowanie nie jest wymiennie. Technik w polskim serwisie nie ma dostępu do softu, wiec nie będzie w stanie naprawić telefonu.

W takim przypadku pozostanie jedynie skierować telefon do serwisu w USA.

Kopię danych możesz zrobić programem Smart Switch PC, poniżej link do wersji dla amerykańskich telefonów:

http://www.samsung.com/us/support/smart-switch-support/ 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
Drmen
First Poster
Opcje

Wyglada to na efekt nieudanego zrobienia "roota".

Lekarstwem w takim przypadku bedzie wgranie oryginalnego oprogramowania od nowa (hardreset nie pomoze), czyli usunieciu modyfikacji oprogramowania.

Szczegoly mozna znalezc na xda...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Drmen "złota łopata" za odkop tematu z przed 2 lat. :smiling-face-with-sunglasses:

Ponadto, to forum oficjalne, gdybyś jeszcze nie ogarnął i takich porad tu nie udzielamy.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like