19-04-2017 12:06 PM
mam problem . mam wersje s7 edge sm g935a i co tydzień zatrzymuje się sklep google play i muszę resetować telefon. Ponadtto co chwile pojawia sie komunikat że jest coś nieautoryzowane i karze mi robić reset
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
20-04-2017 12:36 PM — edytowano 20-04-2017 12:41 PM
Cześć @tomekspektrum
Wygląda mi na to, że jest jakiś problem z systemem operacyjnym. Najlepiej wykonać kopię zapasową danych i po prostu przywrócić ustawienia fabryczne. Jeżeli to nie pomoże, to pozostaje przekazać telefon do serwisu.
Rzecz w tym, że telefony z USA mają zupełnie inną konstrukcję niż te w Europie i ich oprogramowanie nie jest wymiennie. Technik w polskim serwisie nie ma dostępu do softu, wiec nie będzie w stanie naprawić telefonu.
W takim przypadku pozostanie jedynie skierować telefon do serwisu w USA.
Kopię danych możesz zrobić programem Smart Switch PC, poniżej link do wersji dla amerykańskich telefonów:
http://www.samsung.com/us/support/smart-switch-support/
20-04-2017 12:36 PM — edytowano 20-04-2017 12:41 PM
Cześć @tomekspektrum
Wygląda mi na to, że jest jakiś problem z systemem operacyjnym. Najlepiej wykonać kopię zapasową danych i po prostu przywrócić ustawienia fabryczne. Jeżeli to nie pomoże, to pozostaje przekazać telefon do serwisu.
Rzecz w tym, że telefony z USA mają zupełnie inną konstrukcję niż te w Europie i ich oprogramowanie nie jest wymiennie. Technik w polskim serwisie nie ma dostępu do softu, wiec nie będzie w stanie naprawić telefonu.
W takim przypadku pozostanie jedynie skierować telefon do serwisu w USA.
Kopię danych możesz zrobić programem Smart Switch PC, poniżej link do wersji dla amerykańskich telefonów:
http://www.samsung.com/us/support/smart-switch-support/
20-07-2019 08:50 PM
Wyglada to na efekt nieudanego zrobienia "roota".
Lekarstwem w takim przypadku bedzie wgranie oryginalnego oprogramowania od nowa (hardreset nie pomoze), czyli usunieciu modyfikacji oprogramowania.
Szczegoly mozna znalezc na xda...
21-07-2019 05:30 PM
@Drmen "złota łopata" za odkop tematu z przed 2 lat.
Ponadto, to forum oficjalne, gdybyś jeszcze nie ogarnął i takich porad tu nie udzielamy.