Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

30% spadek baterii w nocy

(Temat utworzony: 24-05-2022 05:11 PM)
389 Wyświetlenia
2ania8
Student
Opcje
Hej od soboty mam problem z bateri w Samsung Galaxy M32. Telefon nowy, kupiony pod koniec października. Do soboty byłam zaskoczona żywotnością baterii. Bateria przy takim samym użytkowaniu, brak nowych aplikacji, zaczęła spadać w oczach. Nawet przy wyłączonym Wi-Fi, LTE, GPS, wszystkie aplikacje uśpione, wyłączanie ekranu po 15s. Naładowałam tel do prawie 100%, włączyłam oszczędzanie baterii, aplikacje nadal uśpione, internet wyłączony, a bateria w nocy (ok.6h) spadła do 64%. Nikt nie korzystal z telefonu, nie mam wygaszacza ekranu etc. 
Próbowałam działać z optymalizacja baterii, ale nie ma po co, bo wyświetla, że przy takich ustawieniach wszystko zoptymalizowane na 100%, robilam test w Samsung Community. Wynik: bateria działa prawidłowo.
Od soboty przy marnym użytkowaniu Telefon nie wytrzymuje nawet 22h, mimo że tryb oszczędzania energii pokazuje, że przy takich ustawieniach bateria powinna trzymać powyżej 48h, a później ta wartość spada do kilkunastu godzin.
0 Like
12 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tutaj chodziło raczej o wyłączenie urządzenia 😉
Ale dobre spostrzeżenie, zamiast wyłączenia mamy tryb oszczędzania energii, który można ustawić w określonych porach
0 Like
nowan2020
Troubleshooter
Opcje
@sondejmarek podałeś jakieś rozwiązanie , które generalnie nie jest złe. Problem w tym , że włączenie tej funkcji jest tylko z oszczędzaniem energii, no i dobrze, tylko co jak masz to oszczędzanie włączone cały czas ? Ano nic nie daje. Próbowałem też wyłączanie funkcji i aplikacji , ale też niewiele daje , bo nie możesz wyłączyć praktycznie wielu , tak aby było coś w rodzaju trybu awaryjnego. W komputerach jest uśpienie lub hibernacja , tutaj nie widzę takiej funkcji. Trzeba chyba prosić Samsunga aby coś takiego wprowadził, bo przecież ten telefon to prawie komputer.
sondejmarek
Explorer
Opcje

Screenshot_20220524-193212_Digital Wellbeing.jpg

Screenshot_20220524-193249_Digital Wellbeing.jpg

Screenshot_20220524-193231_Digital Wellbeing.jpg

Tip na ograniczenie ilości aplikacji 

0 Like