Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana pamięci domyślnej w galaxy s10e

(Temat utworzony: 31-08-2020 04:53 PM)
5832 Wyświetlenia
spider103
Explorer
Opcje

Witam. 2 pytania:

1.Jak mogę zmienić pamięć domyślną z wewnętrznej na kartę pamięci? Tzn. Żeby np aplikacje, itd zapisywały się domyślnie na karcie pamięci a nie w telefonie. Czy można to ustawić gdzieś POZA opcjami programisty?

2. Co to znaczy?---> "pozwala na zapis w pamięci zewnętrznej niezależnie od wartości w pliku manifestu" 

Z góry dzięki za pomoc 😉

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@spider103, Z tego, co pamiętam, to nie można zmienić domyślnej ścieżki instalowania nowych aplikacji. Możesz jedynie przenieść już zainstalowane aplikacje na kartę pamięci o ile na, to pozwalają. Z opcji wymuszania instalacji aplikacji na karcie pamięci nigdy nie korzystałem, więc się nie wypowiem.

Na pewno przenoszenie aplikacji na kartę pamięci nie jest dobrym pomysłem, ponieważ karta jest wolniejsza od pamięci wewnętrznej.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Karta pamięci służy do przechowywania danych użytkownika takich jak zdjęcia, filmy czy muzyka. Aplikacje instalowane są w pamięci urządzenia.

spider103
Explorer
Opcje

Wiem. Ale czy można to zmienić?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie mam takiego telefonu, ale może coś więcej napisze @kamil40013 

spider103
Explorer
Opcje

No to czekamy 👍

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@spider103 Nigdy nie spotkałem się z taką opcją, ponieważ wiekszość aplikacji wymaga pamięci wewnętrznej telefonu. Można, natomiast przenieść na kartę, niektóre z nich. Możesz sam to sprawdzić Ustawienia - aplikację - konkretna aplikacja- domyśla pamięć. Niestety jest to trochę walka z wiatrakami, bo po każdej aktualizacji aplikacji wracają one znowu do pamięci wewnętrznej
spider103
Explorer
Opcje

To że można przenieść to ja to wiem. Mi chodzi o to czy można zmienić domyslną pamięć POZA opcji programisty. jeśli tak to w jaki sposób?

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@spider103, Z tego, co pamiętam, to nie można zmienić domyślnej ścieżki instalowania nowych aplikacji. Możesz jedynie przenieść już zainstalowane aplikacje na kartę pamięci o ile na, to pozwalają. Z opcji wymuszania instalacji aplikacji na karcie pamięci nigdy nie korzystałem, więc się nie wypowiem.

Na pewno przenoszenie aplikacji na kartę pamięci nie jest dobrym pomysłem, ponieważ karta jest wolniejsza od pamięci wewnętrznej.

spider103
Explorer
Opcje

Dzięki 👍 o taką odpowiedź mi chodziło 😉