Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana barwy wyświetlacza podczas automatycznego dostosowywania jasności ekranu

(Temat utworzony: 10-12-2019 09:17 AM)
1581 Wyświetlenia
mateuszmr
Journeyman
Opcje

Cześć wszystkim! Pisze, bo zauważyłem dziwne zachowanie podczas automatycznego ustawiania jasności ekranu. Podczas gdy zmniejsza się jasność są dość wyraźne (przynajmniej dla mnie) zmiany barw kolorów na ciepłe-zimne i odwrotnie. Też tak macie, to normalne? Pacjent S10e.

Edit.

Bawiąc się manualnie suwakiem jasności oczywiście można lepiej wychwycić te różnice.

0 Like
4 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mateuszmr, Na jakim kolorze tła występuje takie zjawisko ? Nie masz może aktywnego filtru światła niebieskiego ?

mateuszmr
Journeyman
Opcje

W sumie na każdym tle to widac, ale najbardziej na białym. Filtr światła niebieskiego mam wyłączony w Ustawienia - Wyswietlacz - Filtr światła niebieskiego. Chyba, że gdzieś jeszcze są ustawienia filtra. 

Przesuwając suwak jasności - ciemniej - jaśniej mniej więcej w 3/4 położenia suwaka obraz jakby przeskakuje między ciepłą barwą a zimną. Gdyby tylko raz było to przejście to uznałbym to za normalne, ale dając ciągiem coraz jaśniej czy ciemniej jest kilka takich skoków zmiany barwy. 

Będę musiał przejść się do jakiegoś sklepu i pobawić się innymi egzemplarzami.

0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@mateuszmr 

Na pewno jest to nietypowa sytuacja. Jeśli możesz nagrać jakieś wideo, wrzucić np na google drive i wkleić link na forum, będzie nam łatwiej coś Ci doradzić.

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
SzabelFTN
Voyager
Opcje

Sprawdziłem u siebie na S10e. U mnie nic takiego nie występuje. 

0 Like