10-12-2019 09:17 AM — edytowano 10-12-2019 09:44 AM
Cześć wszystkim! Pisze, bo zauważyłem dziwne zachowanie podczas automatycznego ustawiania jasności ekranu. Podczas gdy zmniejsza się jasność są dość wyraźne (przynajmniej dla mnie) zmiany barw kolorów na ciepłe-zimne i odwrotnie. Też tak macie, to normalne? Pacjent S10e.
Edit.
Bawiąc się manualnie suwakiem jasności oczywiście można lepiej wychwycić te różnice.
10-12-2019 11:52 AM
@mateuszmr, Na jakim kolorze tła występuje takie zjawisko ? Nie masz może aktywnego filtru światła niebieskiego ?
10-12-2019 12:33 PM
W sumie na każdym tle to widac, ale najbardziej na białym. Filtr światła niebieskiego mam wyłączony w Ustawienia - Wyswietlacz - Filtr światła niebieskiego. Chyba, że gdzieś jeszcze są ustawienia filtra.
Przesuwając suwak jasności - ciemniej - jaśniej mniej więcej w 3/4 położenia suwaka obraz jakby przeskakuje między ciepłą barwą a zimną. Gdyby tylko raz było to przejście to uznałbym to za normalne, ale dając ciągiem coraz jaśniej czy ciemniej jest kilka takich skoków zmiany barwy.
Będę musiał przejść się do jakiegoś sklepu i pobawić się innymi egzemplarzami.
10-12-2019 01:51 PM
Na pewno jest to nietypowa sytuacja. Jeśli możesz nagrać jakieś wideo, wrzucić np na google drive i wkleić link na forum, będzie nam łatwiej coś Ci doradzić.
13-12-2019 08:05 PM
Sprawdziłem u siebie na S10e. U mnie nic takiego nie występuje.