Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zielony ekran po chwili bez reakcji

(Temat utworzony: 17-09-2021 01:12 AM)
5708 Wyświetlenia
wckxr
Voyager
Opcje
Dlaczego gdy nie dotykam telefonu przez jakiś czas (jakieś 18sekund) robi się on zielonkawy a gdy dotkne ekranu lub spróbuję zrobić screenshota wszystko wraca do normy, zaczęło się to dziać po aktualizacji z wrześniowymi poprawkami.
0 Like
Artbi
Apprentice
Opcje
Dzięki za radę też tak sądzę że się starsze modele uśmierca by kupić nowe a ja i tak jestem z nowościami na bieżąco tylko sądzę że można im dać nowe życie u innego nabywcy a tak tylko się nadają dla wnuków do dojechania paroletnich co nie szanują i żucia wtedy nie szkoda dobrego sprzętu mi osobiście spisywał się świetnie pierwszy smartwon bezawaryjny był no cóż
0 Like
Artbi
Apprentice
Opcje
Nie do końca bo jak się go dłużej uzywato wyświetla normalnie a po wyłączeniu wyświetlacza znowu to samo
0 Like
quietnn
Journeyman
Opcje
Mam pytanie dotyczące zielonej poświaty w moim s10 plus poświata widoczna głównie na kolorze ciemno szarym takim grafitowym na innych kolorach niewidoczna delikatnie widać jakby białh był lekko zielony ale do rzeczy telefon kupiłem niedawno od odpakowania ma on zieloną poświatę opisaną wyżej dk czasu myślałem że to wada ekranu i chciałem oddać telefon na gwarancję ale nie mam zbyt na to czasu ale kilka dni temu zauważyłem że problem zielonej poświaty czy też zniekształcenia szarego koloru nie występuje na ekranie ALWAYS ON DISPLAY a występuje dopiero po odblokowaniu telefonu dokładniej: gdy przyciskam czytnik lini papilarnych animacja pierścieni czy fali no nieważne ale ta animacja pomimo że jest szara nie ma tej poświaty ale gdy telefon załapie palec i się odblokuje to te pierścienie zielenieją gdh ekran jest wybudzony z aod i jest na ekranie blokady poświata jest widoczna też przed odblokowaniem a na ekranie aod nie występuje a więc sądzę że to jest jakaś wada oprogramowania ale nie mam pojęcia jak to naprawić factory reset nie pomógł mam nadzieję na jakiś ratunek ze strony serwisantów może jakiś powrót do poprzedniej aktualizacji albo coś takiego by pomogło tylko nie mam pojęcia jak to zrobić
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Zielona poświata Amoleda, to problem zupełnie losowy i to na tyle, że czasem naprawiają go aktualizacje oprogramowania, a czasem problem wynika z kwestii mechanicznych smartfona. Z zieloną poświatą borykają się z najwięksi producenci i nie ma uniwersalnego sposobu na to, jak radzić sobie z zielonym ekranem. Oczywiście jeśli jest taka możliwość zawsze można oddać go na gwarancję.
quietnn
Journeyman
Opcje
Czyli nie istnieje opcja podjechania do serwisu samsunga i jakaś kalibracja ekranu albo coś tego typu w znaczeniu włożenie do jakieś magicznej maszyny do kalibrowania ekranu albo po prostu opcja cofnięcia aktualizacji albo przywrócenia domyślnych sterowników ekranu
quietnn
Journeyman
Opcje
A o ile to nie tajne dane to ile może kosztowac wymiana głośnika w s10 plus
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Czasem pomagała aktualizacja, ale najczęściej kończyło się to na wymianie całego ekranu. Koszt wymiany ekranu w zależności od koloru kosztuję od 1110zl do 1150zl A gdzie Pan kupił ten telefon jeśli można wiedzieć?
quietnn
Journeyman
Opcje
Tak, ale nie widzę potrzeby wymiany ekranu bo chyba jest sprawny tzn na always on display nie ma przebarwień one są tylko po odblokowaniu i to mnie dziwi że na normalnym ekranie odblokowanym występuje a na aod nie
0 Like
quietnn
Journeyman
Opcje
Kupilem jako urzywany nowy w znaczeniu że kiedyś był wzięty w abonament aleleżał 2 lata i umowa przemineła i ktoś sprzedał ale mam gwarancje tylko nie mam czasu czegać 2, 3 tygodnie albo i więcej potrzebuję telefonu i myslałem że da sie to jakos szybko naprawić np wgrywając swiezy soft a dokładniej chodziło mi o cenę wymiany głośnika nie wyświetlacza samego głośnika dolnego bo coś cicho i płytko gra w porównaniu do s10 plus wujka
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
I teraz musi Pan sobie zadać pytanie uzywany/nowy? Czy był to dobry zakup? Skoro telefon leżał 2 lata a nie miał przedłużonej gwarancji, to tak na prawdę już jej nie ma. Można próbować wgrać oprogramowanie, ale czy pomoże z zieloną poświatą trudno powiedzieć. Co do wymiany głośnika koszt ok 150zl