Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zdjęcia S21

(Temat utworzony: 10-04-2021 02:11 PM)
1713 Wyświetlenia
AnnaLidia
Explorer
Opcje
Od niedawna jestem posiadaczką S21 i dość mocno rozczarowała mnie jakość zdjęć z tego telefonu. Wcześniej milam Galaxy S8 i zdjęcia z niego by lepsze. Obecnie aparat robi zdjęcia parę sekund po naciśnięciu migawki, często u.tkaja w ten sposób unikalne momenty. Często po zrobieniu zdjęcia mam komunikat, że zdjęcie jest rozmyte, nawet przy robieniu portretu, kiedy osoba stoi nieruchomo. Do tego zdjęcia są nieostre przy powiększaniu na wyświetlaczu telefonu. Pytanie jak temu zaradzić? Jakie ustawienia będą się sprawdzać przy codziennych zdjęciach rodziny, dzieci? 
28 Odpowiedzi
Mona368
Pathfinder
Opcje
Jestem od m-c użytkownikiem S21 i jestem zachwycona zdjęciami i nagraniami.

20210407_192807-COLLAGE_3303.jpg

20210402_185232_2898.jpg

20210322_000701_1962.jpg

bropmp
Journeyman
Opcje
Przede wszystkim czyste obiektywy. To jest podstawa. Często pozornie czysty obiektyw ma ślad po palcu który w słońcu da efekt mgły lub rozmycia. Jak już czyścić to tak, by nie zrobić rysy - czyli miękki i czysty materiał a nie np chusteczka jednorazowa.

Jeśli chodzi o tryb to ja używam tryb zdjęcie lub noc (dla zdjęć w nocy). HDR wyłączam oraz wyłączam optymalizację.

Opóźnienie między migawką a zapisem może wynikać z dużej ilości działających w tle aplikacji i/lub wolnej karty pamięci jeśli z takiej korzystasz.

W załączeniu kwiatek z S21 Ultra i owad z S20. Makro dlatego żeby pokazać ostrość w trudnych warunkach - makro z zoom potrzebuje dużo światła.

20200628_115024_1_1502.jpg

20210410_144436_1603.jpg

Mona368
Pathfinder
Opcje
Czy coś takiego masz uruchomione ?

Screenshot_20210410-153240_Camera.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mona368 @bropmp  Piękne zdjęcia, dzięki za podzielenie się opinią 😀

Zapraszam również do tematu gdzie dzielimy się zdjęciami wykonanymi naszymi urządzeniami:

https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s21/zdj%C4%99cia-wykonane-telefonami-serii-s21/m-p/... 

AnnaLidia
Explorer
Opcje
Tak mam. Czy to żle?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AnnaLidia  można wyłączyć,  ta funkcja służy do skupianiu i śledzeniu ostrości na jednym punkcie. Jeżeli tego nie potrzebujemy lepiej wyłączyć, wówczas ostrość będzie ustawiana automatycznie. 

Mona368
Pathfinder
Opcje
Nie dobrze, a zresetuj ustawienia aparatu może to pomoże. A aktualizacje wszystkie ściągnięte?
bropmp
Journeyman
Opcje
Zaznaczona opcja nie powinna mieć wpływu na opisane przypadłości, chyba że przypadkowo dotkniesz ekranu i ostrość zostanie zablokowana na innym obiekcie czy punkcie kadru.
0 Like
AnnaLidia
Explorer
Opcje
Aktualizacje ściągnięte, będę próbować, dzięki