Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zdjęcia makro

(Temat utworzony: 27-02-2021 08:50 PM)
2954 Wyświetlenia
el0infierno
Student
Opcje
Mam problem ze zdjęciami makro w Samsungu S21 ultra. 
Czy w jakiś sposób jestem w stanie włączyć makro w trybach? Usiłując zrobić zdjęcie kartki papieru wszystko jest zblendowane, telefon nie łapie ostrości... Wiem, że robię coś źle ale nie wiem co. ma ktoś jakąś radę?
0 Like
7 Odpowiedzi
luccassi
Pathfinder
Opcje
Czy chodzi Ci o taki efekt? Jeśli tak wejdź w aparat, więcej, pro. Następnie MF i jak widzisz na żółto przesuwasz ręcznie suwak aż pojawi się dobra ostrość. Pamietaj aby wcześniej zablokować ostrość w pożądanym punkcie. Gdy robisz zdjęcie makro przybliżaj telefon do przedmiotu. Nie zoom aparatu. Mam nadzieję, że pomogłem. Daj znać 😀 Ps. Do makro przyda się lepsze światło.

Screenshot_20210227-234717_Camera.jpg

el0infierno
Student
Opcje
dzięki,właśnie nie. taki efekt mi się udaje, chodzi mi i fakt, kiedy fotografuje coś malutkiego np. etykietę leków to telefon nie jest w stanie złapać kontrastu na literkach i większość się rozmywa i jest nieczytelne. i właśnie przybliżam tel do przedmiotu jak to robiłam w poprzednim tel,nie zoomy ale to i tak nie działa.
pobawię się jutro trybem pro, dziękuję!

20210225_215906_10309.jpg

0 Like
luccassi
Pathfinder
Opcje
Ok. Już wiem. To nie jest zdjęcie makro. Jeśli chcesz aby taka ulotka była czytelna włącz aparat i od góry zacznij lekko przybliżać telefon do chwili kiedy cała jej treść będzie wyraźna. Aparat powinien wychwycić tekst i zasugeruje Ci scan. Zrób ok. Jeśli nie pokaże opcji skan zrób zdjęcie takj jak napisałem wyżej- do chwili kiedy wyraźny będzie cały tekst. Nie rób wielkich zbliżeń. Po zrobieniu zdjęcia wykadruj je. Pokazuję efekt. Mam nadzieję, że o to chodziło.

20210228_000745_1296.jpg

0 Like
luccassi
Pathfinder
Opcje
Ps. Zdjęcie zrobiłem w nocy. Dlatego nie jest idealnie ostre.
0 Like
el0infierno
Student
Opcje
dzięki właśnie o to chodziło. właśnie nie wiedziałam jak to rozgryźć,żeby on ogarnął o co mi chodzi i zdjęcie było wyraźne ;D
0 Like
luccassi
Pathfinder
Opcje
Cieszę się! Miłej zabawy z telefonem i aparatem.😀
0 Like
BoRcrew
Pathfinder
Opcje
Ciach i masz Macro

20210301_113011_14172.jpg

0 Like