Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zapisanie zdjecia po edycji zastępuje oryginał zdjęcia

(Temat utworzony: 26-03-2021 02:48 AM)
10949 Wyświetlenia
Sequana
Student
Opcje
Przesiadłam się z S9+ na S21 ultra i zauważyłam zmianę w funcjonowaniu edycji zdjęć. Jeśli chcę wykadrować (wyedytować) jakieś zdjęcie to zapis zdjęcia zastępuje oryginał i nie mam możliwości powrotu do oryginalnego zdjęcia. Straciłam przez to kilka fajnych zdjęć 😔 Czy istnieje możliwość zapisywania edytowanych zdjęć jako kopia i zostawianie oryginału w spokoju? Teraz radzę sobie robieniem screenshota przed edycją, ale to nie jest optymalne rozwiązanie.
7 Odpowiedzi
Drd0
Helping Hand
Opcje
Cześć @Sequana
Wystarczy po edycji nacisnąć trzy kropki w prawym górnym rogu i zapisz kopie.
Nisia
Voyager
Opcje
Można zapisać jako kopia... A zawsze można wrócić do oryginału po naciśnięciu jeszcze raz ulepszenia zdjęcia jest cofnij i wtedy wystarczy zapisać i jest orginał
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Część @Sequana 

A czy edytujesz zdjęcie to nie tworzy cię się kopia tego zdjęcia? 

0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
@Kacper2 W najnowszej galerii w s21 przy zapisywaniu zdjęcia jest ono nadpisywane/zastępowane, nie zapisuje automatycznie jako kopia tak jak było w poprzedniej wersji. Można też zrobić jak napisała @Nisia na już edytowanym i zapisanym zdjęciem edytuj-lewy górny róg nacisnąć "różdżkę" nastepnie cofnij i cofnij do oryginalnego i w ten sposób można również cofnąć zdjęcie już edytowane i zapisane
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drd0 A nie wiedziałem. 

0 Like
Drd0
Helping Hand
Opcje
@Kacper2 To tak jak ja nie wiedziałem o tej różdżce, że można cofnąć do oryginału ale przetestowałem i naprawdę działa.
0 Like
Sequana
Student
Opcje
Bardzo dziękuję za pomoc 😀 Obie opcje działają 😀 zdjęcia uratowane 😍