Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Wywołanie usługi Google Assistance tylko przy wybudzonym ekranie i widgecie Google na pulpicie

(Temat utworzony: 16-11-2019 02:20 PM)
550 Wyświetlenia
Przemuś
Pathfinder
Opcje

Dzień dobry,

w starym telefonie SGS4 i Androidzie w wersji 5 mogłem wywołać Asystenta Google przy aktywnym ekranie, na którym był umieszczony widget Wyszukiwarki Google. Niestety w nowym telefonie i Androidzie 9 nie ma takiej możliwości, bo o ile po wypowiedzeniu komendy "OK Google" aktywuje się Asystent, to wymaga ode mnie jeszcze dodatkowo reakcji tj. naciśnięcia mikrofonu. Wtedy dopiero mogę wypowiedzieć konkretne polecenie, bo aktywuje się nasłuchiwanie. Wiem, że w ustawieniach asystenta mozna zaznaczyć opcję "Dostęp przez Voice Match" ale to z kolei powoduje, że Asystent uruchomi się z dowolnego ekranu a nawet wtedy, gdy jest on wyłączony. Ja tego nie potrzebuję aż w takim zakresie. Co więcej przypuszczam, że to nieustanne nasłuchiwanie przez system czy wypowiem komendę "OK Google" wpływa na zużycie baterii. W związku z tym mam pytanie jak to poustawiać, by było tak jak chcę i czy w ogóle się tak da w Android Pie?

Dobroci
Przem
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
EwaK
Hotshot
Opcje

@Przemuś na ten moment nie ma takiej możliwości. Możesz oczywiście dać taką propozycję do Google :winking-face: Nasłuchiwanie nie zje Ci baterii, więc tu na spokojnie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 Odpowiedz
Rozwiązanie
EwaK
Hotshot
Opcje

@Przemuś na ten moment nie ma takiej możliwości. Możesz oczywiście dać taką propozycję do Google :winking-face: Nasłuchiwanie nie zje Ci baterii, więc tu na spokojnie.