12-04-2020 07:46 AM
Wesołych świąt,
Mam proble z wysuwanem bocznym panelem przy krawędzi. Kilka razy dziennie zdarza się, że wywala mi z niego jakieś skróty do aplikacji. Najczęściej jest to aplikacja bankowa, ale też skycash, czy aplikacja zegar albo lidl. Ktoś z was ma/miał może podobny problem i wie o co chodzi? Nie ukrywam że mega mnie to drażni...
Drugi wątek to aplikacja Huawei Health... Z racji tego że używam zegarka huawei potrzebowałem tej aplikacji. Jak wiadomo na s10 w kazdej wersji jest z tym problem... postanowiłem ściągnąć instalkę z otchłani internetu i tutaj zaczynają się moje wątpliwości... Nie zrobiłem tego ze sprawdzonej strony i zastanawiam się czy nie pobrałem razem z tym jakiegoś złośliwego oprogramowania... Czy jest jakiś sposób żeby to zrewidować? przeskanowałem telefon wbudowanym antywirusem ale czy to faktycznie ma jakąś wartość protekcyjną? Jakieś rady i sugestie od bardziej zorientowanych??
12-04-2020 08:15 AM — edytowano 12-04-2020 08:28 AM
@Piotrr1990 Do sprawdzania linków, jak ściągniętych plików możesz użyć VirusTotal
12-04-2020 05:13 PM
Zrobiłem hard reset i nie mam tej aplikacji już. Zastanawiam się czy mogło to usunąć ewentualne "wiruey" czy hard reset nic nie daje?
Co do aplikacji znikających z wysuwanego panelu bocznego to zastanawiam się czy może to mieć związek zamrożeniem działania aplikacji na tle... wyłączyłem mrożenie aplikacji bankowej i narazie się trzym "na miejscu "
12-04-2020 05:14 PM
@Piotrr1990 Hard Reset powinien dać pozytywny efekt.