Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wymiana folii ochronnej na ekranie.

(Temat utworzony: 03-04-2022 06:07 PM)
1998 Wyświetlenia
michvu
Pioneer
Opcje
Cześć, użytkuje samsung s21 5g od grudnia ur. Przez cały ten czas nie zabezpieczyłem ekranu żadna folią czy szkłem ochronnym. Mam "od nowości" nie ruszaną delikatną folie na ekranie (nie wiem jak to nazwać) domyślnie założona przez producenta i tu moje pytanie, jak mogę dokonać jej wymiany na "coś" solidniejszego, tak aby nie uszkodzić ekranu. Drugie pytanie czy w salonie Samsung uzyskam ewentualnie taka pomoc? Dzięki
0 Like
10 Odpowiedzi
patyczak
Black Belt 
Opcje
To, co masz "od nowości " na ekranie, to jest właśnie folia ochronna. W serwisie Samsunga mogą Ci to odpłatnie wymienić, jeśli czujesz taką potrzebę.
michvu
Pioneer
Opcje
Ciekawe, a wymiana następuje na "taką" samą folie czy są jakieś warianty?
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Gdzieś 4 tygodnie temu, przed sprzedażą S21 Ultra, wymieniałem w serwisie na "samsungową ", koszt 69 zł. Możesz sobie kupić folię czy szkło jakie Ci pasuje i poprosić o wymianę, ale podejrzewam,że koszt będzie ten sam.
michvu
Pioneer
Opcje
Cudownie, dzięki wielkie za info. W tygodniu przejdę się do salonu i zapytam. Rozumiem że tego typu usługa świadczona jest "od ręki" bez wcześniejszego umawiania :winking-face: ?
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Raczej tak, ewentualnie pójdziesz na kawę 😉
0 Like
michvu
Pioneer
Opcje
True, dzięki:)
0 Like
michvu
Pioneer
Opcje
Uzupelniając - udało mi się skontaktować z salonem Samsung. Oferują naklejenie folii lub folie(szkło?) hybrydowe. Czy jest ktoś w stanie wypowiedzieć się na temat tego drugiego i czy warto? @patyczak
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Folia jest cieniutka, jeśli nie nosisz telefonu z kluczami, z jakimiś ostrymi przedmiotami i ogólnie dbasz o telefon, to weź folię. Hybryda jest grubsza, twardsza i nie wiem, jak będzie się zachowywać czytnik linii papilarnych, czy grubość folii ma wpływ na jego funkcjonalność.
0 Like
Darekvw508
First Poster
Opcje

Mam Hybrydę czytnik działa ok

0 Like