18-01-2020 12:22 PM — edytowano 20-01-2020 08:15 AM
Od czasu do czasu, uruchamiając papkę, np. OLX, Tauron, Aliexpress, Mi Home, Logitech Harmony, muszę ponownie logować się do swojego konta.
Czy to jest kwestia Androida, S10, czy dostawców aplikacji?
Jest to irytujące i upierdliwe.
18-01-2020 12:52 PM
@Wozik, nie korzystam z tych aplikacji, ale taka sytuacja nie powinna mieć miejsca. Na początek spróbuj wykonać wipe cache partition. Czy problem dotyczy również innych aplikacji?
18-01-2020 05:18 PM
@Wozik uważam, że jest możliwość, automatycznego wylogowywania z kont po określonym czasie bezczynności. Takie zasady stosują np. banki, czy instytucje przetwarzające dane wrażliwe. Jest to zabezpieczanie przed pozyskaniem twoich danych przez osoby trzecie, które przez przypadek wejść w posiadanie twojego telefonu.
Najłatwiej uzyskać taką informację od Taurona lub OLX. Wystarczy zapytać czy stosują takie zabezpieczenia.
Jeżeli nie, wtedy dopiero można zacząć szukać rozwiązania tego problemu.
28-02-2020 09:52 AM — edytowano 28-02-2020 09:54 AM
Sprawdziłem to z Logitech, nie wylogowują. Zakładam, że to kwestia S10.
OLX, Logitech Harmony, Xiaomi Home, z tych appek jestem regularnie wylogowywany.
28-02-2020 08:24 PM
Zauważyłeś, czy ze wspomnianych aplikacji jesteś wylogowywany o tej samej godzinie?
Sprawdź to w miarę możliwości. Najlepiej korzystając z innego źródła dostępu do internetu, niż korzystasz zazwyczaj.
10-09-2022 11:16 AM
Odgrzeję kotleta.
Posiadam Galaxy Z Fold3 5G i od ostatniej aktualizacji wylogowywuje mnie z większości aplikacji i kont (na przeglądarkach) już po 24 godzinach i to głównie na tych, co najczęściej używam.
Mocno to uciążliwe i denerwujące.
11-09-2022 09:55 PM
Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition oraz repair apps. Czynności nie kasują żadnych danych z telefonu.
Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...
Instrukcja - repair apps
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...