03-01-2019 02:26 PM
Hej,
Jakie są opcje/aplikacje do zarządzania telefonem S9+ z poziomu Windows 10 ?
- bluetooth
- wifi
- Samsung Flow (nie pelna funkcjonalnosc)
- ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
03-01-2019 03:22 PM
Na chwilę obecną chyba jednak Flow najlepszy w te klocki, i również rozwojowy. Pełny mirror telefonu na pulpicie.
03-01-2019 02:32 PM
@przemaser pytanie mało precyzyjne.
Możesz napisać jaką funkcjonalność chciałbyś uzyskać lub do czego dokładnie ta aplikacja miałyby służyć?
03-01-2019 02:36 PM
@przemaser, Microsoft przygotował aplikację o nazwie Twój telefon, dzięki której możesz obsługiwać wiadomości SMS oraz przeglądać ostatnie zdjęcia wykonane telefonem. Aplikację możesz pobrać ze sklepu Microsoft Store. Do kompletu potrzebujesz aplikację Pomocnik telefonu, którą musisz zainstalować na telefonie. Aplikację pobierzesz ze sklepu Google Play.
Skype dla Windows 10 również posiada obsługę wiadomości SMS. Jest jeszcze aplikacja Samsung SideSync oraz Dell Mobile Connect (nie wiem czy zadziała na każdym komputerze).
Posprawdzaj i wybierz najlepszą
03-01-2019 02:41 PM
@mirudo24, kolega @przemaser nie zdążył jeszcze sprecyzować swoich potrzeb, czytasz w myślach, czy jak?
03-01-2019 02:43 PM
@Szewcu72, nie ma zbyt wielu aplikacji do zarządzania telefonem pod Windows 10. Wymieniłem wszystkie (?) możliwości. Być może się pospieszyłem. Zobaczymy co odpisze kolega @przemaser.
03-01-2019 02:52 PM
@mirudo24 wyjechałeś z tekstem jakby się co najmniej paliło. Spokojnie, daj się ludziom zastanowić, czego tak faktycznie potrzebują.
03-01-2019 02:53 PM
@Szewcu72, przyznaję, że pospieszyłem się z odpowiedzią. Można ją w takim razie pominąć
03-01-2019 03:10 PM
@Szewcu72, napisałem jaką funkcjonalność, cyt: "do zarządzania telefonem S9+ z poziomu Windows 10".
- odbieranie polaczen
- wysłanie sms/mms
- kopia plikow/zdjec/folderow z telefonu i na telefon z komputera
- wysłanie maila
polaczenie najlepiej prze bluetooth lub wifi (chyba ze istnieje rowniez inny sposob).
@nismo, dzięki za konkretną odpowiedź. Aplikacja Twój telefon wypaga spięcia z chumrą microsoft + doinstalowania aplikacji na telefon, więc bez konta MS raczej się nie obejdzie.
03-01-2019 03:19 PM — edytowano 03-01-2019 03:23 PM
@przemaserzarządzanie to również transfer plików, danych itd. itp, To, że ty wiesz co masz na myśli, nie oznacza, ze wszyscy muszą odgadnąć twoje skróty myślowe.
Teraz ładnie wymieniłeś czego oczekujesz, można się więc pokusić o podesłanie czegoś.
Może inni też z tego skorzystają.
Pełna kopia całego telefonu to Smart Switch, Flow, który wymieniłeś również pozwala na przenoszenie plików, fakt że jest jeszcze w fazie rozwojowej, ale już jest lepiej niż było.
03-01-2019 03:19 PM
@przemaser, nie ma sprawy. Nie ma jednej aplikacji, która zaoferuje to wszystko co wymieniłeś. Myślę jednak, że coś wybierzesz z aplikacji, które zaproponowałem.
Odnośnie aplikacji Twój telefon to masz rację. Musisz mieć konto Microsoft, aby skorzystać z rozwiązania tej firmy. Moim zdaniem warto ponieważ aplikacja jest stale rozwijana i w niedługim czasie mają pojawić się nowe możliwości. Na ten moment możliwa jest wyłącznie obsługa wiadomości SMS oraz podgląd ostatnich 25 zdjęć. W niedalekiej przyszłości ma zostać dodana funkcja odbicie lustrzane telefonu. Zobaczymy co będzie następne.