24-07-2019 04:15 PM — edytowano 24-07-2019 04:20 PM
Witajcie. Szukałam w podobnych tematach, nie znalazłam rozwiązania. Nie działał mi Sklep Play i zasugerowano skasowanie i ponowną instalację konta Google. Po tym zabiegu zniknęła część kontaktów. Byłam przekonana, że wszystkie zapisują się na koncie Google bo takie miałam ustawienia, a zniknęły nie tylko niektóre nowe kontakty ale np. numer do mamy, który był na koncie Google od dawien dawna. Wyświetlam wszystkie możliwe kontakty - zaginionych nadal brak. Czy da się je jakoś odzyskać? Na Gmailu ich nie ma, jakby podczas reinstalacji konta Google je wymazano. Jeden program nie wykrył żadnych kontaktów do odzyskania. Chciałam skorzystać z innych programów, ale widziałam komentarze że komuś program w ogóle usunął kontakty więc się obawiam.
25-07-2019 05:36 PM
@vdsl2, za pomocą tej opcji można usunąć konto Google tylko z telefonu. Skorzystanie z tej opcji nie usuwa naszego konta Google permanentnie tylko usuwa połączenie danego urządzenia z naszym kontem.
25-07-2019 09:28 PM
Nawet jeśli to było usunięcie, wszystkie dane poza paroma kontaktami zostały przywrócone po ponownej instalacji, zatem jakie to ma znaczenie?
25-07-2019 11:17 PM
@Lilavi, obawiam się, że nic więcej nie wymyślimy na forum. Nie wiadomo dlaczego Twoje kontakty zniknęły. To się nie powinno zdarzyć. Ciężko również wskazać czy problem wystąpił po stronie oprogramowania Samsung czy usługi Google. Najważniejsze, że Twoje konto działa poprawnie ponieważ wykonałaś test i nowe kontakty zapisują się poprawnie.