Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szybkie rozładowanie baterii

(Temat utworzony: 08-09-2021 04:34 PM)
3964 Wyświetlenia
Maddi89
Explorer
Opcje
Hej, używam telefonu s21 dość często a nie potrafi wytrzymać nawet jednego dnia, wytrzymuje jedynie 12h albo nawet 11. Najczęściej korzystam z aplikacji: Messenger, Facebook, Instagram, Snapchat i Spotify poniżej zdjęcie jak wygląda zużycie (28% baterii mam ponieważ podłączyłam go do ładowarki)  telefon ma w sobie 4000 mAh i jest z górnej półki, więc raczej na spokojnie powinien utrzymać cały dzień na baterii.. proszę o rady a i na bieżąco staram się wyłączać aplikacje działające w tle 

image

80 Odpowiedzi
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
No i tak to będzie wyglądało.
Sama aplikacja Messenger nie należy do tych "lekkich", a widzę że korzystasz z niej kilka godzin, do tego inne aplikacje, doliczyć do tego sam wyświetlacz, baterię niezbyt dużej pojemności i czas wygląda jak wygląda. To nic, że telefon jest z górnej półki 🙂

Spróbuj jeszcze tego
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s10/uciekaj%C4%85ca-pojemno%C5%9B%C4%87-baterii/td-...

W USTAWIENIA, PIELĘGNACJA BATERII I URZĄDZENIA, BATERIA, WIĘCEJ USTAWIEŃ BATERII, włącz o ile nie masz już włączonej, opcji BATERIA ADAPTACYJNA.
0 Like
Sidkwa
Voyager
Opcje

Ja mam tak. Telefon wytrzymuje mi dwa dni a nie ładuje go nigdy do 100%. Zwykle jest to 93-95%

Screenshot_20210908-172852_Device care.jpg

Paco76
Helping Hand
Opcje
Always on Display oraz LTE i 5G też pobierają Swoje z baterii
0 Like
Maddi89
Explorer
Opcje
Jak to robisz? Jakie opcje masz włączone a które wyłączone?
0 Like
Sidkwa
Voyager
Opcje

Ja mam tak. 

Wyłączone mam 5G oraz odświeżanie 120Hz  i GPS (GPS/lokalizacja zjada mocno baterię). Wibracja wyłączona, również automatyczne poziomowanie ekranu też wyłączone. Gdy nie jest mi potrzebne zawsze wyłączony jest BT , NFC oraz Wifi. Te trzy ostatnie opcje włączam wyłącznie w momencie kiedy są mi potrzebne. Zawsze mam włączone oszczędzanie baterii (nie zauważyłem różnicy we wydajności za to bateria trzyma dłużej). Na noc kiedy telefon odłączony jest od ładowarki włączam albo tryb samolotowy albo wyłączam dane komórkowe. Dzięki temu przez noc bateria spada zaledwie o 2-3 procent. LTE tylko poza domem. W domu zawsze Wifi. I tak u mnie telefon po takiej "optymalizacji" wytrzymuje te dwa pełne dni. Często nawet ponad 48h ale wtedy jedzie już na rezerwie. 

Maddi89
Explorer
Opcje
Wow dzięki za rozpiskę spróbuję przetestować u siebie a jeszcze takie pytanie czy korzystasz z jakiejś aplikacji która pozwala na ustawieniu limitu baterii?
0 Like
Sidkwa
Voyager
Opcje

Nie. Zwykle po prostu pilnuję by nie przekroczyło przy ładowaniu tego 95%. Jak się nie uda to trudno ale zwykle mi się udaje. Najważniejsze, że nie zostawiam telefonu na noc podłączonego do ładowarki. Po prostu na noc wyłączaj dane komórkowe lub włączaj tryb samolotowy. Z tym, że pamiętaj jak wyłączysz dane komórkowe nie będzie działa net ale będzie można się do ciebie dozwonić czy wysłać smsa przy trybie samolotowym nie będzie działo nic - ani net ani też nie będzie się można do Ciebie dodzwonić czy przysłać smsa. Dlatego jak lubisz mieć w nocy kontakt ze znajomymi doradzałbym wyłączyć tylko dane komórkowe. 

analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Wyłączone 5G i 120Hz czyli coś co jest dobre o ile 5G działa w danej lokalizacji, odświeżanie 120Hz fajna sprawa, lokalizację pominę bo sam nie mam włączonej non stop, reszta rzeczy typu tryb samolotowy na noc dla zaoszczędzenia energii. Podsumowując, gdyby mieć włączone non stop to co jest wyłączone poza GPSem to wychodzi na to samo co autorce tematu. 5G zostawić włączone, a w domu czy mieszkaniu korzystać z wifi i połączeń po wifi, może by i mniej zżerało baterię niż ciągłe 5G, o ile oczywiście działa w danej lokalizacji jak pisałem wcześniej. Niestety, są opcje, są udogodnienia czy usprawnienia i gdyby pozwolić temu działać i nie pilnować wskaźnika baterii to niestety... prądu ubywać musi.
0 Like
Jerry93
Helping Hand
Opcje
W aplikacji AccuBattery możesz ustawić wartość, do której chcesz ładować baterię. Aplikacja poinformuję Cię dźwiękiem kiedy powinieneś zakończyć ładowanie.
0 Like