Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szpilka od tacki SIM w mikrofonie

(Temat utworzony: 29-07-2021 10:26 PM)
5445 Wyświetlenia
wckxr
Voyager
Opcje
Co mogło się stać jeśli przypadkowo włożyłem szpilkę od tacki SIM do otworu mikrofonu włożyłem ją lekko prawie nie przyciskając 
0 Like

6 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Można uszkodzić mikrofon. Jeśli włożyłeś, a tylko dotknęło to pewnie nic się nie stało. Zadzwoń do kogoś by sprawdzić jak Ty słyszysz rozmówcę, jak on ciebie itd. Jeśli wszystko jest w porządku to nie ma problemu.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wckxr  Cześć

Najlepiej wykonać połączenie do kogoś i zobaczyć czy będziesz prawidłowo słyszalny.

Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wckxr  Ciężko powiedzieć, myślę że nie ale nie daje 100% pewności. 

Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@wckxr Jeżeli wszystko działa, to myślę, że nie powinno być problemu z wodoszczelnością. 

Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Rozwiązanie
wielbicielka98
Voyager
Opcje
Powinno być ok jesli głośnik działa. Ale mimo wszystko bym uważała.

64 Odpowiedzi
Rozwiązanie
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Można uszkodzić mikrofon. Jeśli włożyłeś, a tylko dotknęło to pewnie nic się nie stało. Zadzwoń do kogoś by sprawdzić jak Ty słyszysz rozmówcę, jak on ciebie itd. Jeśli wszystko jest w porządku to nie ma problemu.
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wckxr  Cześć

Najlepiej wykonać połączenie do kogoś i zobaczyć czy będziesz prawidłowo słyszalny.

wckxr
Voyager
Opcje
Mikrofon działa, właśnie sprawdziłem w dyktafonie, tryb wywiadu a czy w taki sposób mogłem wpłynąć na wodoszczelność telefonu?
0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@wckxr  Ciężko powiedzieć, myślę że nie ale nie daje 100% pewności. 

Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@wckxr Jeżeli wszystko działa, to myślę, że nie powinno być problemu z wodoszczelnością. 

Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacper2  Mi też tak się wydaje :smiling-face:

Rozwiązanie
wielbicielka98
Voyager
Opcje
Powinno być ok jesli głośnik działa. Ale mimo wszystko bym uważała.
Admah
Journeyman
Opcje
Hej wszystkim,  potrzebowałbym porady.
Niedawno kupiłem Samsunga S22. Po przełożeniu wszyskich aplikacji i dokonaniu ustawień przyszedł czas na kartę SIM. Pierwszy raz mam w posiadaniu urządzenie samsunga i w pośpiechu nie zauważyłem że są dwie dziurki i kluczyk do wysuwania tacki włożyłem w mikrofon 🤦 tak wiem .... 
Pytanie czy mogło dojść do uszkodzenia? Ogólnie poczułem opór i jakby możliwość wsunięcia dalej klucza. Mikrofon działa ale martwię się że mogłem już dokonać uszkodzenia jego. 
Będę wdzięczny za pomoc i odpowiedź 
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Admah, pytanie jak dużej siły użyłeś podczas tej czynności? Nie podejrzewam żeby stało się coś poważnego.

@_Technik_, myślisz, że warto odwiedzić serwis i upewnić się, że nic się nie stało?